Sanador i-a concediat pe cei șase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit

332
Sanador i-a concediat pe cei șase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit - sanador60181800-1553614183.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Sanador a anunțat, marți, că i-a concediat pe cei șase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit, a anunțat Digi24. Decizia a fost luată pe fondul unui val de reacții negative ale opiniei puiblice, după ce Colegiul Medicilor a stabilit, luni, sancțiuni simbolice pentru toți cei implicați.


La 6 luni de la moartea lui Ștefan, un băiețel care nu împlinise nici măcar doi ani, Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor a stabilit că, în urma unei cercetări interne, medicii de la Sanador care l-au operat pe bebeluș au greșit.

Colegiul Medicilor a constatat că nu a existat o continuitate a activității medicale a doctorilor de gardă, prin urmare post-operator băiețelul nu a fost supravegheat suficient de mult și monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. Prin urmare, decesul ar fi putut fi evitat dacă medicii îl monitorizau mult mai atent.

Cu toate acestea, medicii vinovați au primit una dintre cele mai ușoare sancțiuni. vot de blam. Asta inseamnă că pe o perioadă de 6 luni nu vor putea avansa in cariera. Părinții copilului mort sunt șocați de decizie și spun că o vor contesta, pentru că li se pare nu numai nedrept, să dai unor medici care prin neglijență au contribuit la moartea unui copil aceeași pedeapsă pe care o dai și unor medici care se ceartă, de exemplu.

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor București,a explicat pentru Realitatea TV că este foarte posibil ca vedictul dat luni să se modifice, pentru că, fiind contestat, apelul va fi analizat la comisia superioară a Colegiului Medicilor din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4144 secunde