Salarii mai mari pentru zeci de mii de polițiști

Vineri, 15 Mai 2020
219
Salariile polițiștilor vor fi majorate, urmare a unei ordonanțe adoptate joi de Guvernul României. "Această ordonanță face un act de dreptate și, dacă la vremea respectivă predecesorii mei ar fi aplicat legea așa cum trebuia, astăzi nu mai era nevoie să adoptăm acest act normativ", a afirmat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela.

Potrivit ordonanței respective, sunt recalculate drepturile salariale ale polițiștilor care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad/treaptă, gradație, vechime în funcție sau în specialitate. Concret, în medie, un polițist poate beneficia de o creștere salarială de până 400 lei.

De măsurile adoptate prin acest act normativ urmează să beneficieze 68.000 de polițiști, pentru cuantumul sporului de fidelitate, aproximativ 18.000 de agenți de poliție pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști, pentru cuantumul sporului de pericol deosebit. Pagina a fost generata in 0.2409 secunde