S-au întors în Portul Militar Constanța după 5 săptămâni de misiuni

390
S-au întors în Portul Militar Constanța după 5 săptămâni de misiuni - sauintors-1492014412.jpg
După mai bine de cinci săptămâni în care a parcurs peste 2.000 de mile marine, adică de trei ori lungimea Mării Negre, Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru Axente" a acostat, ieri, în Portul Militar Constanța.


Nava a executat misiuni sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), în cadrul Gruparea Navală Permanentă pentru Lupta Împotriva Minelor a NATO (SNMCMG-2) și a participat la Exercițiul Multinațional "Poseidon 17", organizat de Forțele Navale Române, și la Exercițiul Multinațional "Ariadne 17", organizat de Forțele Navale Elene, în Marea Mediterană.


A fost un program foarte condensat pentru marinarii militari români, pe parcursul căruia, aceștia și-au consolidat deprinderile de luptă împotriva minelor marine. În timpul marșului de întoarcere, echipajul a recuperat o baliză hidro-meteorologică a R.A. Administrația Dunării de Jos, care eșuase în Marea Neagră, iar curenții marini au purtat-o în apele teritoriale ale Turciei.


Contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, comandantul Flotei, i-a întâmpinat, în Portul Constanța, pe cei 68 de militari, care prin intermediul căpitan-comandorului Decebal Ciobăniță, comandantul navei, au raportat: "Misiune îndeplinită!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6325 secunde