S-a răsturnat lumea? Procurorul și judecătorul vor împăca violatorii și tâlharii cu victimele

695
5
S-a răsturnat lumea? Procurorul și judecătorul vor împăca violatorii și tâlharii cu victimele - fondmediere1-1372431215.jpg

Articole de la același autor

Ședința de informare privind medierea a devenit obligatorie începând cu 15 februarie. Așadar, cei care vor să înceapă un proces trebuie să treacă întâi pe la un mediator autorizat. Însă potrivit noilor reglementări, procedura de informare va putea fi susținută și de alte persoane din sistem, nu doar de mediatori. Acest lucru îi nemulțumește pe reprezentanții Consiliului Suprem al Magistraturii. 

Începând cu 15 februarie, cei care vor să înceapă un proces pot demara aceste proceduri doar dacă participă, în prealabil, la o ședință de informare privind medierea, realizată de un mediator autorizat. Prevederile legale stabilesc că părțile implicate au dreptul de a-și alege mediatorul. Pe site-ul Consiliului de Mediere puteți găsi tabloul mediatorilor autorizați.

Ședința de mediere, realizată de procurori și judecători

Parlamentarii au adoptat, recent, noi reguli printr-un proiect de lege. Astfel, ședința de informare privind medierea va putea fi susținută și de alte persoane din sistem, cum ar fi judecători, procurori, notari publici sau consilieri juridici. Proiectul de lege se află, în momentul de față, la secretarul general. Documentul și-a încheiat traseul legislativ în Parlament. Pentru a intra în vigoare mai este necesar ca actul să fie promulgat de președintele României și publicat în Monitorul Oficial.

La fel ca și în cazul mediatorilor autorizați, ședința de informare va fi gratuită. În proiectul de lege este menționat clar faptul că judecătorii, procurorii sau notarii nu vor putea percepe nicio taxă sau onorariu.

CSM "declară război"

Reprezentanții Consiliului Suprem al Magistraturii au declarat, vineri, în cadrul conferinței de presă "Medierea, între opțiune și obligativitate", că instituția pe care o reprezintă va face tot ce este posibil ca aceste reglementări să nu se aplice.

Ședința de informare se aplică infracțiunilor cum ar fi loviri, amenințări, vătămare corporală, vătămare corporală din culpă, violare de domiciliu, abuz de încredere, gestiune frauduloasă, distrugeri, abandon de familie, dar și viol. Acestea pot dispărea prin mediere.

Dovada participării la ședința de informare se va face printr-un certificat de informare, eliberat de mediator. Certificatul de informare trebuie semnat de mediator și de părțile participante la ședința de informare.

În cazul în care una dintre părți refuză în scris participarea la ședința de informare ori nu se prezintă la data fixată, mediatorul nu va elibera certificatul de informare, ci va întocmi un proces-verbal, care se depune la dosarul instanței.

Conform prevederilor legale, cei care refuză să se prezinte la ședința de informare cu privire la avantajele medierii vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 1.000 de lei.

Comentează știrea

Partea civila
29 iunie 2013
Informare

In acest articol probabil s-a facut o confuzie intre CSM ( Consiliul Suprem al Magistraturii) si CM ( Consiliul de Mediere). Consiliul de Mediere a luat atitudine fata de aceste viitoare prevederi legale.

Enkidu
29 iunie 2013
Fratii mei de dincolo de Prut

Pai daca asa vor sta lucrurile ,sincer sa fiu n-are rost sa mai apelam la celebrul 112,la procurori ,magistrati etc.La o un viol de ex. iti pregatesti 1000$ suni linia fierbinte de la Chisinau si angajezi un frate de dincolo de Prut sa-ti rezolve problema.1000$= 1 plumb indesat in capul violatorului. Si gata ,ti-ai facut si DREPTATE te-ai si RAZBUNAT PS. JUSTITIE nu faci,dar oare o sa mai fie nevoie de in aceasta tara de rahat condusa de catre handicapati mintali???Meseria de mediator o practica toate curvele(sotii si fiice de politicieni) sau retardatii inregimentati politic

law
29 iunie 2013
ha...?

Medierea asta e o porcarie, care a luat nastere doar pt ca unii "formatori de mediatori" sa faca o groaza de bani de pe urma coafezelor si looserilor absolventi de drept care sunt prost pregatiti si care nu au reusit sa faca nimic in profesie pt ca sunt prea prosti............... Te fac astia mediator in 2 saptamani pt 35 de milioane...............si sunt convins ca o sa se castige o gramada de bani....din mediere.....adica zero!

xxl
29 iunie 2013
DA

Da sant de acord cu nr 2.

make
30 iunie 2013
??!!

Prostimea din România ce zice ?. Au votat alți proști și idioți care au ajuns în Mega-parlament. Am ajuns în sfârșit pe locul 1 în Europa cu procentul de prostie pe cap de locuitor. Ce păcat că prostia nu doare. Propun ca proștii să nu mai aibă dreptul să voteze. P.S.: Populația de la sate reprezintă 43% din populația țării și dacă îi mai pun la socoteală și pe țăranii aduși de Ceaușescu la oraș pentru fabrici și uzine ,prostimea se ridică la 70%. Mai are cineva pretenția ca Romania să devină o țară civilizată ??!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4034 secunde