S-A ALES PRAFUL de pactul sindicatelor din Poliție. "Coarnă a încercat să facă afaceri pe spatele nostru"

10439
3
S-A ALES PRAFUL de pactul sindicatelor din Poliție.

Articole de la același autor



Potrivit lui Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, pe grupul de watsapp creat cu liderii organizațiilor sindicale, exclusiv pentru protest, s-a iscat un scandal după ce liderul Pro Lex a spus că nu apreciază oportun protestul, însă dorește să contribuie cu 10.000 lei pentru cele necesare organizării acestuia.


"Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru. A început să se dezică de cele deja convenite, respectiv ca fiecare organizație să contribuie la cheltuielile comune ce țin de scenă și sonorizare urmând ca la nivel local liderii organizațiilor să colaboreze pentru asigurarea transportului. De la replici de genul "Totul are un preț", "Totul costă" sau "In protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac 'GRATUIT', încet, încet, Coarnă a impus o taxa de "jmecherie", de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie.", acuză Cosmin Andreica. 


Liderul Sindicatului Europol afirmă că reacția unanimă a celorlalte organizații sindicale a fost să conteste aceste sume și "să refuze să plătească acest bir unui om care probabil se gândea că este un moment bun pentru a face afaceri pe spatele polițișitlor".


"Este strigător la cer că unii lideri de sindicat încă mai cred că pot manipula prin minciună, dezinformare, frânturi de adevăr și că își consideră membrii ca fiind o simplă masă de manevră. Oricât ar cred că încă le merge, liderii trebuie să înțeleagă că vremurile s-au schimbat, că generația actuală din Poliție nu mai e dispusă să înghită găluștele unor războaie personale sau de orgolii în care ei sunt folosiți", a mai adăugat Andreica. 


Astăzi, 12 martie, toate organizațiile sindicale, cu excepția Sindicatului Pro Lex și SNPPC, s-au întâlnit și au convenit continuarea protestelor stabilite initial, care vor culmina cu cel mai mare protest al polițiștilor, programat la data de 24 martie.


Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acuzațiile ce i se aduc, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, ne-a declarat că: "Dacă domnul Andreica mai insistă mult cu calomniile, îl voi da în judecată. Eu mă mai judec cu doi lideri de sindicat și s-ar putea să-l dau și pe el în judecată. Vasile Lincu, liderul Prolex, a venit cu propunerea ca fiecare organizație sindicală să vină cu o sumă de 10.000 de lei pentru a avea un fond de proteste. Eu am fost de acord, urmând să discutăm astăzi detaliile. Asta a fost tot". 


Comentează știrea

Ion
12 martie 2018
Mesaj

Cred că la Europol nu primează interesul polițiștilor. Miroase a orgolii. P.S. Sunt membru de sindicat Europol dar cred că voi merge la protest alături de colegii mei POLIȚIȘTI.

Catani Corado
12 martie 2018
24.03.2018

Ați găsit vinovați, domnule doctor director (angajat la Primărie). Lăsați mangleala și mobilizați polițiștii la miting pe 24.03.2018.

Ion craciun
12 martie 2018
Miting

Acest Andreica ,e orgolios si strică tot. Cand pentru prima dată erau la aceeași masă....

Pagina a fost generata in 1.7886 secunde