Românul condamnat la moarte în Malaezia, vizitat de ministrul Justiției

306
Românul condamnat la moarte în Malaezia, vizitat de ministrul Justiției - romanullll-1513524056.jpg
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit, zilele trecute, cu românul condamnat la moarte în Malaezia. Aflat acolo într-o deplasare oficială de cinci zile, Tudorel Toader a vizitat închisoarea Bentong, unde este încarcerat, din 2012, Ionuț Alexandru Gologan, condamnat la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri.

Tudorel Toader și-a arătat susținerea pentru bărbat, în contextul în care, anterior, ministrul român și procurorul general din Malaezia au semnat un memorandum pe baza căruia să înceapă negocierea tratatelor de extrădare între cele două state, arată digi24.ro.

Ionuț Alexandru Gologan are 25 de ani și a fost arestat în iulie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur. El avea asupra sa un kilogram și jumătate de metamfetamină. Malaezia este una dintre puținele țări din lume care a menținut pedeapsa cu moartea în cazul traficului de droguri.

În 26 ianuarie 2016, Curtea Federală de Justiție a Malaeziei a confirmat pedeapsa capitală pentru Ionuț Gologan printr-o decizie definitivă. Avocații cetățeanului român urmau să depună o cerere de grațiere la Sultanul statului malaysian, informa atunci MAE român, care preciza că sentința nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluționată cererea de grațiere, demers care poate fi de durată.

MAE menționa și că legislația malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire, iar autoritățile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4496 secunde