Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, un ieșean ce a ucis cu cruzime un cetățean italian

217
Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, un ieșean ce a ucis cu cruzime un cetățean italian - romanulcaresasinucis-1424100495.jpg

Articole de la același autor

Românul care s-a spânzurat într-un penitenciar de la periferia orașului Milano era din județul Iași și era condamnat pe viață după ce în 2007 a ucis un cetățean italian pe care l-a lovit cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc locuinței, el fiind căutat câteva luni de autorități pentru a fi încarcerat, relatează Mediafax. Bărbatul se numea Ioan Gabriel Bărbuță și era din localitatea ieșeană Miroslava. El a fost condamnat la închisoare pe viață de o instanță din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetățean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuința și i-a furat plăcuțele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia. Potrivit autorităților italiene, Bărbuță a muncit înainte de comiterea crimei la câțiva kilometri de casa cetățeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoștea și la care mai lucra din când în când. În ziua crimei, 6 iunie 2007, românul a intrat în garajul lui Bissacco pentru a-i fura plăcuțele de înmatriculare de la autoturism, Bărbuță vrând să meargă cu mașina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenționa să o răpească pentru a o duce în România. Italianul a auzit zgomote și a mers în garaj pentru a vedea ce se întâmplă, surprinzându-l pe ieșean în timp ce demonta numerele de înmatriculare.

Potrivit anchetatorilor italieni, în acel moment Bărbuță, care și-a dat seama că a fost recunoscut, l-a lovit pe italian cu o bâtă în cap, după care l-a dus în dormitor, unde l-a sufocat. Ulterior, românul a dat foc casei și a pus o butelie lângă trupul italianului. Zece zile mai târziu, bărbatul a fost arestat. Bărbatul a fost achitat inițial de către două instanțe din Italia, fiind eliberat din arest. Ulterior, în iunie 2013, Bărbuță a fost condamnat la închisoare pe viață de Curtea de Apel din Veneția, trebuind să plătească și despăgubiri de 200.000 de euro unei rude a victimei. Bărbatul a fost judecat pentru omor calificat, incendiere, furt calificat, mutilare și desfigurare de cadavre.

După eliberarea din arest, Bărbuță a venit la Iași, autorităților italiene emițând, după pronunțarea sentinței definitive, un mandat european de arestare pe numele acestuia.În septembrie 2013, bărbatul a fost prins de polițiștii ieșeni la Miroslava, localitatea natală a acestuia, iar instanța a decis extrădarea acestuia pentru ispășirea pedepsei. Sâmbătă, românul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort în celula în care era închis, în Penitenciarul Opera, situat la periferia orașului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit că acesta s-a spânzurat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5774 secunde