România are la dispoziție 40 miliarde de euro. Ce va face cu banii?

227
1
România are la dispoziție 40 miliarde de euro. Ce va face cu banii? - romaniaareladispozitie-1412089187.jpg

Articole recomandate

Fondurile europene nerambursabile, alocate României de către Uniunea Europeană, reprezintă o imensă oportunitate pentru solicitanții de finanțări din domeniul economic, social, cultural sau administrație locală. Acordul de parteneriat pentru perioada 2014-2020 reprezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale și de investiții în viitoarea perioadă de programare.

În exercițiul financiar 2014-2020, vor exista cinci programe operaționale care gestionează fondurile structurale și trei ministere care vor supraveghea și gestiona cheltuirea banilor - Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii și Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale.

Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România în luna august 2014. Totodată, Comisia consideră că investițiile din fonduri europene vor atenua șomajul și vor stimula competitivitatea și creșterea economică prin sprijinul acordat inovării, formării profesionale și învățământului în orașe și în zonele rurale. De asemenea, investițiile vor promova spiritul antreprenorial, vor combate excluziunea socială și vor contribui la dezvoltarea unei economii ecologice, în care resursele sunt utilizate eficient.

România beneficiază în exercițiul financiar 2014-2020 de aproximativ 40 miliarde euro, din care 22 miliarde constituie fonduri structurale, 8 miliarde sunt fonduri pentru dezvoltare rurală, iar restul sunt subvenții destinate agriculturii.

Fondurile europene pe care le are România la dispoziție reprezintă bani pe care cetățenii români și instituțiile statului pot să îi obțină dacă alcătuiesc proiecte bune, care merită să fie finanțate. Cele 40 de miliarde euro trebuie absorbite până în anul 2020.

(articol Total Marketing)

Comentează știrea

DODO
1 octombrie 2014
fonduri

NIMIC ,pentru ca acesti bani nu prea se pot fura.Mai bine facem cu bugetul ca asta nu are stapin ,il fura toti ,pe rind cind ajung la putere.Oricum sint si bani cu care cotizam la UE,deci indirect din impozitele noastre.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5016 secunde