Români prinși după furturi comise în Austria. Prejudiciul, de peste 500.000 de euro

645
Români prinși după furturi comise în Austria. Prejudiciul, de peste 500.000 de euro - romaniprinsi-1524158052.jpg

Articole de la același autor

Polițiști specializați în investigații criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu șase polițiști ai Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară, au efectuat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate formată din cetățeni români, din județul Galați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, pe teritoriul Austriei.

În urma acțiunii desfășurate, patru persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei. În fapt, membrii grupării sunt bănuiți de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.

Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește cinci spargeri de bancomate și patru furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017. Activitatea de cooperare judiciară internațională în materie penală a fost efectuată prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate pe raza județului Galați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5987 secunde