X
X
Mai multe ştiri online:

Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită în câteva ore pe Facebook

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
O româncă în vârstă de 44 de ani, dispărută de 15 ani în Italia, a fost găsită în câteva ore cu ajutorul oamenilor, pe Facebook, după ce fiica femeii a reclamat dispariția mamei sale la Poliție și a lansat un apel disperat pe rețeaua de socializare.


Gabriela Cozobeac a plecat din țară în septembrie 2004, împreună cu o femeie care i-a promis că o va ajuta să își găsească un loc de muncă în Itlaia.


Gabriela avea la acea vreme 28 de ani, locuia în satul Mlenăuți din comuna Hudești (Botoșani), și avea o fiică. S-a gândit că își va putea ajuta mai bine fiica dacă va câștiga mai mulți bani, astfel că a avut încredere în femeia care i-a promis locul de muncă și a plecat în Italia.


În următoarele trei luni, Gabriela și-a contactat familia, însă ulterior orice contact a încetat. Rudele au încercat să dea de urma femeii, însă totul a fost în zadar.


În momentul în care a ajuns în Italia, românca a fost dusă în Sicilia, iar ulterior a fost 'vândută' și a ajuns în Calabria.


Deși era foarte mică în momentul în care a rămas fără mamă, fiica Gabrielei Cozobeac a povestit jurnaliștilor de la monitorulbt.ro că familia a mers la Poliție încă de atunci pentru a depune sesizări cu privire la dispariție.


În ciuda sesizărilor, Gabriela a rămas dispărută timp de 15 ani, până de curând, atunci când fiica ei, Florentina Apăscăriței, a reclamat-o pe mama sa ca fiind dispărută și a lansat un apel pe Facebook.


"A fost dorința mea de a-mi găsi mama cu orice preț. De asta am mers din nou la poliție pentru a anunța dispariția. Mereu am purtat în suflet și în inimă câteva întrebări la care nu aveam răspuns. Acum am reușit să vorbesc cu ea și am întrebat-o dacă nu vrea să revină în țară. Răspunsul ei a fost afirmativ, doar că nu a putut promite un termen.


Faptul că am apelat la toate mijloacele pentru a o găsi a fost pentru a-mi dovedi mie, dar și celorlalți, că atunci când dorești să găsești pe cineva se poate orice, iar acest caz este un exemplu pentru toți", a spus fiica femeii, Florentina Apăscăriței.


Postarea Florentinei a devenit în scurt timp virală, fiind distribuită de mii de oameni, în special de cei aflați în Italia. Astfel, în numai câteva ore, mesajul a ajuns la câțiva prieteni ai româncei din Italia.


Drept urmare, tânăra a reușit să vorbească cu mama sa pentru prima dată după 15 ani și au stabilit că se vor întâlni.


Sursa: antena3.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31448 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3882 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1453 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1250 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2984 secunde