Român plecat la muncă în străinătate, ucis de doi tineri

5529
Român plecat la muncă în străinătate, ucis de doi tineri - cersetorromansuedia-1535704390.jpg

Articole de la același autor

Doi adolescenți suedezi sunt suspectați de uciderea unui român fără adăpost în orașul Huskvarna, la începutul acestei luni, procurorii urmând să ceară menținerea în arest a unuia dintre ei, informează joi site-ul de știri thelocal.se.


Românul Gheorghe Hortolomei-Lupu, în vârstă de 48 de ani, cunoscut drept 'Gică', a fost găsit mort într-un parc din Huskvarna, lângă Jönköping.


În urma autopsiei, poliția a deschis după o săptămână o anchetă pentru omor. Imagini video cu adolescenții bătându-l și hărțuindu-l pe bărbat au circulat pe rețelele sociale.


La începutul acestei săptămâni, poliția a arestat un suedez de 16 ani, rezident în Huskvarna. Procurorii urmează să ceară menținerea în arest a adolescentului. Avocatul tânărului spune că acesta neagă acuzațiile.


Celălalt adolescent este și el suspect de uciderea bărbatului, dar este prea tânăr pentru a răspunde penal.


Alți doi băieți, ce au tot sub 15 ani, au fost la rândul lor interogați de poliție. Ei sunt suspectați că au agresat sau hărțuit victima înainte de decesul acesteia, a relatat presa suedeză.


'Avem o idee despre ceea ce s-a întâmplat', a declarat detectivul de poliție Stefan Sundling la postul SVT.


Românul sosise în Suedia în urmă cu circa patru ani, din județul Bacău, potrivit celor care l-au cunoscut.


A muncit în zona Jönköping-Huskvarna la cules de fructe, după care a devenit colector de sticle și cerșetor. A fost implicat în eforturile unui grup local pentru ajutorarea altor migranți europeni în Suedia, dar sănătatea i s-a deteriorat grav în ultimele luni.


Prietenii săi și l-au amintit în această săptămână ca un om 'prietenos, recunoscător și de treabă', mai scrie site-ul citat. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0251 secunde