Rocadă la conducerea IPJ Constanța. De ce au fost înlocuiți șefii instituției

1758
Rocadă la conducerea IPJ Constanța. De ce au fost înlocuiți șefii instituției - poll-1593614107.jpg

Articole de la același autor

Schimbări neașteptate la șefia Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța. Ieri, la orele prânzului, au fost împuterniciți un nou inspector șef și un nou adjunct pe linie de ordine publică, după ce comisarul șef Constantin Dancu a ieșit la pensie brusc (am putea spune!), iar adjunctului său, comisar șef Marin Dincă, i-a expirat împuternicirea.

Tot ieri, în cadrul vizitei pe litoral, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a punctat că are nemulțumiri vizavi de modul în care a fost gestionat debutul sezonului estival, în contextul pandemiei de coronavirus.

Așadar, polițiștii constănțeni au, de ieri, o nouă conducere. Astfel, printr-o dispoziție a inspectoratului general al Poliției Române, începând de marți, 30 iunie, comisarului șef Constantin Dancu i-au încetat raporturile de serviciu, prin ieșire la pensie. Vestea i-a luat prin surprindere pe subordonați, mai ales că Dancu primise, în noiembrie 2019, aprobarea să rămână în funcție și după vârsta de pensionare. În locul acestuia, ieri, la ora prânzului, în fruntea IPJ Constanța a fost împuternicit comisarul șef Constantin Adrian Glugă. De menționat că nu este prima dată când numele acestuia este legat de structura de poliție de la malul mării. În 2017, acesta s-a înscris la concursul pentru șefia IPJ Constanța, alături de cms. șef Dancu și de cms. șef Mircea Vizitiu. Comisarul șef Constantin Glugă este născut în Vâlcea, a activat în cadrul IPJ Brăila, unde a ocupat inclusiv funcția de inspector șef, iar de la începutul lui 2020 a fost împuternicit de IGPR la șefia IPJ Dolj. "Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 1 iulie, comisarul șef Constantin Adrian Glugă este împuternicit să îndeplinească pe o perioadă de trei luni atribuțiile funcției de inspector șef al IPJ Constanța", se arată în comunicatul Poliției Române.

În același timp, a fost luată și decizia schimbării unuia dintre adjuncți. Este vorba despre comisarul șef Marin Dincă, ce a fost împuternicit să coordoneze ordinea publică în ianuarie 2020. În locul acestuia a fost desemnat să îndeplinească atribuțiile funcției, pentru o perioadă de trei luni, comisarul Marian Nucu. Menționăm că Marian Nucu a fost, până în prezent, șeful Serviciului Acțiuni Speciale de la nivelul IPJ Constanța.

Vela: "Poliția și echipajele nu au fost bine organizate!"

Înlocuirile de la conducerea IPJ Constanța survin pe fondul în care pe litoral au avut loc câteva situații care au nemulțumit mai marii de la centru, în contextul în care suntem în plină stare de alertă și era necesară respectarea unor reguli mai stricte de protecție individuală. De altfel, în vizita făcută ieri la Constanța, pentru a inspecta cum se prezintă forțele de ordine pentru acest sezon estival, ministrul Marcel Vela și-a exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că pe litoral au fost aglomerări în mai multe zone și a acuzat Poliția că nu a gestionat bine situațiile.

"Am văzut imaginile surprinse în sfârșitul de săptămână, tocmai de aceea am vrut să vin, să punctez începerea sezonului estival și faptul că am detașat polițiști din țară. Au fost aglomerații pentru că a fost permis, pentru că Poliția și echipajele de poliție nu au fost bine organizate, nu au fost prezente în spațiul public. Dacă ai un singur echipaj la câteva ore prin zonele respective, se face aglomerație", a atras atenția ministrul Marcel Vela.



Mai bine de trei decenii în slujba Poliției


Comisarul șef Constantin Dancu iese la pensie la vârsta de 59 de ani, după o carieră de peste 33 de ani în structurile de poliție. Odată cu ieșirea la pensie, acestuia i se echivalează gradul profesional cu cel militar de colonel în rezervă. De menționat că ofițerul ar fi putut să iasă la pensie de mai bine de trei ani, dar în toată această perioadă i-a fost prelungit mandatul, pentru a asigura conducerea IPJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7125 secunde