Riscuri mai mari de infectare cu Covid-19 pentru consumatorii de droguri

275
Riscuri mai mari de infectare cu Covid-19 pentru consumatorii de droguri - coronadrogurisursasumoscience-1586283097.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care consumă droguri au un risc crescut de infectare cu noul coronavirus și de a dezvolta forme grave ale bolii, atrag atenția specialiștii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Organizației Mondiale a Sănătății.

"Din cauza prevalenței ridicate a afecțiunilor medicale cronice în rândul consumatorilor de droguri, mulți dintre aceștia vor avea un risc deosebit de a dezvolta boli respiratorii grave, dacă se infectează cu Covid-19. Printre acestea, se numără: prevalența bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC) și cea a astmului sunt mari în rândul consumatorilor de droguri aflați în tratament, iar fumatul de heroină sau cocaină crack poate fi un factor agravant.



Există, de asemenea, o incidență ridicată a bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor care își injectează droguri și a celor care consumă cocaină. Metamfetamina determină contractarea vaselor de sânge, ceea ce poate contribui la leziuni pulmonare și există dovezi că abuzul de opioide poate interfera cu sistemul imunitar; prevalența HIV, infecțiile cu hepatită virală și cancerele hepatice, care determină un sistem imunitar slăbit este mare în rândul persoanelor consumatoare de droguri.
De asemenea, fumatul tutunului și dependența de nicotină sunt frecvente în unele grupuri de consumatori de droguri și pot crește riscurile de a prezenta mai multe efecte negative", au arătat specialiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4154 secunde