Rezervist voluntar în Armata României. Campania, derulată și la Constanța

326
Rezervist voluntar în Armata României. Campania, derulată și la Constanța - voluntari-1565825830.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 1-23 august, o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. 


Pentru anul 2019, sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unități militare din 20 de județe - Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea și din municipiul București. 
Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015. 
Pentru înscriere, cetățenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la oricare alt centru militar zonal/județean sau de sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu. 


La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială, în cazul candidaților proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară. 


De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2746 secunde