Revoltă în rândul polițiștilor: „Mai multe posturi la Poliția Animalelor decât la Crimă Organizată!”

1801
Revoltă în rândul polițiștilor: „Mai multe posturi la Poliția Animalelor decât la Crimă Organizată!” - fondmediciveterinaripolitisti-1602870219.jpg

Articole de la același autor

Revoltă în rândul polițiștilor din cauza mult trâmbițatei structuri Poliția Animalelor. O nemulțumire vizează faptul că prin înființarea acesteia, se deschide „portița” pentru transferuri, fără niciun fel de concurs, a veterinarilor către Poliție. O altă supărare este legată de faptul că Poliției Animalelor îi sunt repartizate aproape 500 de posturi, în vreme ce toate structurile de Crimă Organizată din țară, unde ajung să fie anchetate cazurile de trafic de carne vie, au de trei ori mai puțini polițiști!

Poliția Animalelor, viitoarea structură din cadrul Poliției Române, este motiv de mândrie pentru ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. A anunțat intenția înființării acestui departament încă de la începutul anului în curs și, în ciuda contextului pandemic, care a tras pe dreapta multe proiecte, în această privință lucrurile au înaintat. Drept pentru care, miercuri seară, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență înființarea Poliției Animalelor. „Va avea structuri în toate județele, va funcționa cu 488 de angajați și 88 de medici veterinari și va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgență în salvarea animalelor. Vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile – este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor – va fi operațională. Am prevăzut în proiectul de investiții și autoutilitare pentru Poliția Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a afirmat ministrul Marcel Vela.

Voci din rândul polițiștilor se arată nemulțumite de modul în care urmează să funcționeze această structură. Încă din momentul anunțării proiectului, membrii Sindicatului Europol, dar și reprezentanți ai organizațiilor de protecția animalelor s-au arătat indignați de faptul că în Poliția Animalelor urmează să fie transferați specialiști din cadrul direcțiilor sanitar-veterinare, fără niciun concurs.

„Atât organizația noastră cât și reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor s-au opus vehement angajărilor prin transfer ale personalului ANSVSA în cadrul structurilor Poliției Române, tocmai din cauza „profesionalismului” cu care au protejat animalele mai bine de 15 ani. M.A.I.-ul a optat pentru menținerea trendului conform căruia instituția trebuie completată și reformată prin angajarea altor categorii de personal.

Și dacă până acum, ministerul a angajat ca polițiști tot felul de dansatori, bucătari, boxeri, trompetiști, la acest moment este rândul medicilor veterinari, care pot deveni polițiști, în baza unui simplu transfer între instituții, fără examen, conducerea ministerului dovedind încă o dată că nu pune accent pe calitatea profesională a specialiștilor pe care dorește să-i angajeze”, a subliniat Cosmin Andreica, liderul „Europol”.

De trei ori mai multe posturi la Poliția Animalelor 


Un alt aspect punctat de sindicaliști este faptul că la viitoarea structură Poliția Animalelor vor lucra mai mulți angajați decât la Brigăzile de Combaterea Criminalității Organizate, unde sunt anchetate fapte dintre cele mai grave, precum traficul de droguri și de carne vie.

„Dacă ne raportăm la importanța acestei noi structuri, nu putem să nu luăm în calcul deficitul de personal existent la nivel național în cadrul Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate, unde pe o linie extrem de sensibilă, precum traficul de persoane, își desfășoară activitatea doar 150 de polițiști”, a punctat Cosmin Andreica. De menționat că la Poliția Animalelor vor fi aproximativ 500 de funcționari, adică… de trei ori mai mulți!

Pe de altă parte, surse din rândul polițiștilor atrag atenția că, înainte de a aplica sancțiuni în stânga și în dreapta, mai marii de la București ar trebui să-și întoarcă atenția spre padocurile unde sunt ținuți câinii polițiști, care nu sunt tocmai… demne de laudă!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4687 secunde