Reținută pentru LUARE de MITĂ! 3.000 de lei pentru șefa din Finanțele Publice

733
Reținută pentru LUARE de MITĂ! 3.000 de lei pentru șefa din Finanțele Publice - dna-1536934149.jpg

Articole de la același autor

Lucica Golban, șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul AJFP Timiș, a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie, a Lucicăi Golban, șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupție notează în ordonanța că, joi, Lucica Golban ar primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să își desfășoare activitatea) să fie admisă și rezolvată cu celeritate, în condițiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condițiile rezolvării favorabile a cererii.

"Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție", susțin procurorii DNA.

Lucica Golban va fi prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6172 secunde