Rețea de contrabandiști, pe Dunăre. Zeci de percheziții, ieri, la Constanța

733
Rețea de contrabandiști, pe Dunăre. Zeci de percheziții, ieri, la Constanța - perchezitii-1571811145.jpg
Polițiștii constănțeni au fost pus în aplicare, în cursul zilei de ieri, 27 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Călărași. În urma acestora, a fost ridicată suma de aproximativ 350.000 de lei, plus 100.000 de țigarete și 300 de grame de aur. 


Oamenii legii spun că au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a fost prins în flagrant delict, pe fluviul Dunărea, în zona localității Ostrov, de către polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța, în timp ce ar fi primit 37.440 de țigarete de diverse mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare românești. 


Din cercetări, a reieșit faptul că doi membri de echipaj ai unei nave sub pavilion Ucraina ar fi valorificat, în mod repetat, motorină neaccizabilă și țigări fără timbre de accizare românești, către mai multe persoane, care le-ar fi comercializat ulterior la un preț mai mare. 


În urma acțiunii, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat perchezițiile domiciliare menționate. 
La final, au fost ridicați, în vederea confiscării, 365.900 de lei, 7.635 de euro, 40 de leva, 64.840 de țigarete, 2.660 de litri de motorină, 300 de grame de aur, 12 telefoane mobile, patru motoare de barcă, 11 plase monofilament și o pompă de extragere a combustibilului. 


În prezent, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, tăinuire și delapidare, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


În plus, 13 persoane au fost conduse la sediul SRPT Constanța pentru audieri. Dintre acestea, șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate parchetului, cu propuneri corespunzătoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7442 secunde