Remaniere în Guvernul Dăncilă. Doi miniștri pleacă din Palatul Victoria, al treilea își pregătește bagajele

305
Remaniere în Guvernul Dăncilă. Doi miniștri pleacă din Palatul Victoria, al treilea își pregătește bagajele - originalimg685934841600-1554451327.jpg

Articole recomandate

O parte din senatorii PSD iau în calcul să voteze moțiunea simplă prin care opoziția cere schimbarea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader. În plus, Rovana Plumb și Natalia Intotero părăsesc Guvernul pentru că se află pe lista celor candidează la alegerile europarlamentare.


Doi miniștri vor pleca din Guvern, iar înlocuitorii lor ar putea fi anunțați chiar vineri. Este vorba despre Rovana Plumb și Natalia Intotero, care sunt pe lista PSD pentru europarlamentare și vor renunța la funcții pentru a se implica în campania electorală.

Sunt tensiuni, însă, la Palatul Victoria în privința altor miniștri. Potrivit unor surse, unul dintre cei vizați de o posibilă remaniere este Petre Daea, care ar fi emis ordinul care îi viza pe cei care cresc porci în gospodării, ordin pe care ulterior l-a și anulat la cererea premeirului Viorica Dăncilă.

În același timp, lipsa de reacție a lui Teodor Meleșcanu și a Anei Birchal la ieșirile liderilor europeni pe tema justiției nu a fost privită cu ochi buni la Palatul Victoria.

În plus, Tudorel Toader va fi vizat în curând de o nouă moțiune simplă a opoziției. Potrivit surselor citate, senatori PSD s-au declarat deja, în discuțiile neoficiale dintre colegi, pentru sancționarea simbolică a ministrului printr-un vot la moțiunea simplă.

Cel puțin patru senatori social-democrați sunt "dezamăgiți" de Tudorel Toader și ar vota moțiunea simplă, au relatat sursele citate.

Până acum, o discuție oficială în grupul PNL din Senat pe această temă nu a avut loc. În grupul senatorial PSD nu se pune problema unui vot masiv prin care moțiunea simplă să fie adoptată, ci doar a unui "cartonaș galben" pentru Tudorel Toader, au mai spus sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

La fel ca social-democrații din Camera Deputaților, cei din Senat consideră că este exclusă schimbarea ministrului Justiției atunci când vrea opoziția și că o eventuală remaniere se face doar la CEX PSD.

Moțiunea simplă nu are efecte juridice în sensul în care nu atrage după sine, în cazul adoptării ei, demiterea din funcție a ministrului vizat.

Grupul parlamentar PNL a depus luni, în plenul Senatului, moțiunea simplă cu titlul "Justiția, victimă sigură în mâinile lui Toader".


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.48 secunde