Regulamentul de taxi, din nou în dezbatere. Numărul de taximetre nu se schimbă, deocamdată!

929

Articole de la același autor

Problemele taximetriștilor din Constanța și viitorul Regulament privind transportul în regim de taxi au fost puse din nou pe tapet, în cadrul unei dezbateri publice organizate de Primăria Constanța, la care au fost chemați reprezentanți ai taximetriștilor. Joi dimineață, 17 iunie, taximetriștii s-au întâlnit cu viceprimarul Ionuț Rusu și Horia Constantinescu, director adjunct al Direcției de Servicii Publice în cadrul Primăriei Constanța, prilej cu care reprezentanții autorității locale au arătat că numărul de taximetre va rămâne, deocamdată, neschimbat. „Ne dorim să propunem Consiliului Local regulamentul discutat, cu un amendament important: realizarea acelui studiu privind numărul de taxiuri în orașul Constanța. Astfel, regulamentul pe care îl propunem va fi în forma discutată, mai puțin un punct, cel privind numărul de taxiuri, care va rămâne același (n.r. aproximativ 1.600), urmând ca după ce obținem rezultatele studiului, peste două – trei luni, să fie revăzut și acest punct”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

După realizarea studiului, urmează să se decidă, în funcție de rezultatele acestuia, ce număr de taxiuri vor rămâne pe străzile municipiului.

Un alt punct atins în discuție a vizat reducerea numărului de stații de taxi din oraș, cât și faptul că, în multe dintre ele, a scăzut considerabil numărul locurilor. „Sunt multe stații, în zone cheie din oraș, unde plăcuțele arată 10 – 20 de locuri și încap cel mult 6 – 12 taxiuri. Este o neconcordanță între ceea ce afișează plăcuțele și ce arată marcajul de pe carosabil”, a semnalat, din nou, Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Șoferilor din România. De altfel, această problemă a fost adusă în discuție și în întrunirile anterioare, aspect punctat atât de viceprimarul Ionuț Rusu, cât și de Horia Constantinescu. „În urma întrunirilor anterioare, a rămas că veți pune pe hârtie aceste observații, pentru fiecare stație în parte și ni le veți transmite, pentru a le remedia, după analiză. Nu am primit aceste observații. Este o perioadă de reamenajări, transmiteți aceste observații cu celeritate, pentru a putea să ne ocupăm de ele. Am stabilit, anterior, să montăm indicatoare la începutul stației și la sfârșitul ei, dar așteptăm să ne transmiteți unde sunt stațiile cu probleme. De asemenea, s-a semnalat că sunt stații de taxi inutile. Să le precizați și pe acestea”, a punctat Horia Constantinescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4267 secunde