"Rechinii Albi", în iadul din Kandahar. "Detaliile fac diferența dintre viață și moarte"

3276
7
Sub privirile șefului Statului Major General, al primarului municipiului Constanța și prefectului județului, peste patru sute de militari ai Batalionului 341 Infanterie au participat la ceremonia de plecare în misiune, în Afganistan. "Rechinii Albi" s-au despărțit cu greu de familii și cei apropiați, care au privit cu lacrimi în ochi mândra defilare a militarilor, cu o bogată experiență în teatrele de operațiuni. În perioada petrecută în Afganistan, ofițerii vor primi aproximativ 2.700 de euro lunar, în timp ce subofițerii vor fi remunerați cu aproape 2.400 de euro pe lună. 


"Să fie atenți la detalii, micile detalii fac diferența"
Conducerea Statului Major General are încredere în profesionalismul dovedit de "Rechinii Albi", după ce de-a lungul timpului militarii au desfășurat și îndeplinit misiunile în teatrele de operațiuni în care Armata Română a fost angajată. În Balcanii de vest, în 2004-20015, în Irak, în 2008-2009 și în Afganistan, în 2006 și 2011, militarii români și-au dovedit nivelul de competență prin misiuni duse la capăt și rezultate meritorii. "Este o nouă provocare pentru fiecare dintre ei. Acum ei revin în Afganistan, după ce au desfășurat o serie de elemente de pregătire și instruire specifică. Suntem convinși că, alături de colegii noștri din NATO, ne vom îndeplini misiunea și la final, în luna martie a anului viitor, vor raporta misiune înde-plinită. Le doresc să fie atenți la toate detaliile, pentru că de cele mai multe ori micile detalii fac diferența. Am încredere că vor acorda atenția cuvenită, ținând cont încă o dată de numărul mare de misiuni pe care o parte dintre ei l-au îndeplinit. Sunt misiuni care vizează specific paza perimetrală a bazei de la Kandahar, sunt misiuni care vizează asigurarea siguranței misiunilor în spațiul exterior bazei și sunt misiuni de asistență a structurilor afgane de apărare și securitate. Asta înseamnă că vor participa la activități de instruire și vor împărtăși din cunoștințe militarilor af-gani", a declarat generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General. 


Din punct de vedere al tehnicii și echi-pamentelor, România beneficiază de sprijinul SUA, care au pus la dispoziție mașini de luptă tip MRAP, cu un grad ridicat de protecție. Această protecție s-a putut vedea în momentele în care militarii români au supraviețuit după ce au fost implicați în incidente prin activarea explozibililor improvizați. 


25% dintre militari nu au experiență 
Un sfert dintre militarii care vor pleca în Afganistan nu au mai fost niciodată în tea-trele de operații și sunt lipsiți de experiență din acest punct de vedere. Totuși, acești militari au avut la dispoziție patru luni pentru a se pregăti cot la cot cu cei au luptat în Kosovo, Irak și Afganistan. "Până în 25% dintre militari nu au experiență în teatrele de operații din Afganistan. Ceilalți militari fac parte din Detașamentul de Protecție a Forței, au experiență în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest. Ținând cont de contextul actual și al securității din Afganistan, misiunile sunt dificile și necesită atenție. De ase-menea, detaliile sunt foarte importante și trebuie o atenție sporită, dar ne-am pregătit pentru aceste misiuni și consider că putem executa tot spectrul de misiuni care ne vor fi solicitate în teatrul de operații din Afganistan, fără probleme. Ne-am pregătit în decursul ultimelor patru luni și am executat pregătiri și tactici specifice teatrelor de operații din Afganistan", a declarat locotenent-colonel Liviu Necula, comandantul Batalionului 241 Infanterie Protecția Forței "Rechinii Albi". Militarii sunt plătiți în funcție de grad, ofițerii primesc 90 de euro pe zi, iar subofițerii sunt remunerați cu 80 de euro pe zi. "Rechinii Albi" vor pleca în Afganistan peste câteva zile. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
26 iulie 2016
Ce păcat! Ce oroare! Câta inconstienta! Ei sunt subumanul abisal!

Lefegii globalismului/babelismului satanic, dezumanizant, deznaționalizant. Mercenarii corporatismului PAUPERIZANT, porfiric. Ei nu știu ca se duc sa moara pt Bloomberg, Rockefelerii Zsidanizati, Sorosii sanguinari, Buffetti diabolici etc. Inconstienta lor e tragica. Văd cum copiii Romani sunt decimati, nu mai merg la școala, dar ei sa duc sa moara pt SPOLIATORII oamenilor de rând, pt porfiricii ce se hrănesc cu sânge de om inocent! Ei văd, știu ca Ametikk este DUSMANUL de moarte al omului de rând, dar decid sa se impopotzoneze cu nebunia "partenerii biciului Satanei pe pământ". Am citit pr EVZaluzii articolul; "25 de ani de regres, declin, pauperizare, sărăcire, dezumanizare". Dovada ca unii sunt conștienți. Dar PARANOIA Voastra nu va slăbește - nu va mai puteți opri din autodistrugere. KkpIUDAlismul se zvârcolește, Supraviețuiește si cu ajutorul acestor DISPERAȚI ce se duc sa moara pt 80$ pe zi. Pai, O'Balamukk, Fuhrerul lor...partzener, fumează HAVANE de 100$ bukkta, precum mafioții Italieni. CE TRIST, Doamne Iisuse Christoase! Sa te duci sa mori pt CĂLĂUL ce te sugruma cu încetul! Solda zilnică?! Trei de arginti. Nici măcar treizeci. Deh, restul se duc pt...opiumul, pardon, cocaina, pardon, am vrut sa scriu havanele de 100 de dolari din...raturile politicastrilor ce'si fac reclama cu...rekkinii alb-albastrizati(culorile Israhatzelului, pt cei neavizat) ce, n'asa, se sakrifika pt Țărișoară! Nelume nebuna, Rromarlanii'astia, Coane Fănica! PS Talibanii au fost aduși la putere de către Amerikknari. Împreuna, l'au spânzurat pe Președintele democrat. Cred ca'n 1996...

jj
26 iulie 2016
j

Pana si Ovidiu sta cu spatele la ei de rusine.

Cezar
26 iulie 2016
Nedreapta mai e soarta romanilor!

Da,daca lasam naibii polologhia propagandistica de tip comunistoid,vrajelile verbale,ajungem la adevar. Sarmanii romani vor sa castige un banut acolo,pentru nevoile familiei si pentru asta se sacrifice si risca enorm,ca apoi niste gusati sa inghita laude,fripturi la mese oficiale scaldate in laude si osanale celor care merita scuipati in ochi. Militari si civili se sacrifice pe taramuri straine ,pentru supravietuirea familiilor in Romania. Rusine conducatorilor?! Nu poti pretinde asa ceva,ei nu au perceptii de oameni cu educatie,pentru ca pur si simplu sunt barbari fara suflet,neciopliti ajunsi in structure inalte unde au ametit si traiesc o permanenta betie bolnava a puterii nemeritate .Dumnezeu sa va apere,militari romani ! Voi cei buni va sacrificati,interlopii stropesc curve cu sampanie la Mamaia.

"jj" si "Liviu Chilian"
26 iulie 2016
Dumnezeu sa va mai inteleaga

Daca armata noastra se antreneaza in tara,spuneti ca militarii freaca menta in cazarma.Daca armata se antreneaza in conditii reale de lupta,spuneti ca militarii au innebunit sau ca militarul alearga dupa valuta.Daca Romania este obligata sa-si apere teritoriul cu arma in mana va curge mult sange si atunci veti spune ca armata romana este de căcat.Dumnezeu sa va mai inteleaga.In tot cazul,eu am peste 60 de ani dar cu flacaii astia am curajul sa plec la lupta.Cat despre Liviu Chilian si "jj" ma rog la Dumnezeu sa nu traga cu pusca din spatele meu,ca de inamic ma apar singur.Cinste tie armata romana ! Sa veniti sanatosi acasa.Traiasca Romania !

Răspuns la: j
Adăugat de : jj, 26 iulie 2016
Pana si Ovidiu sta cu spatele la ei de rusine.
indianul
26 iulie 2016
1

Conditii reale de lupta in praful din Afganistan? Noi avem munti, paduri, rauri, lacuri, delta, mare - nu prea sunt deasta pe acolo. Si daca citeai cu atentie, vedeai ca ei sunt trimisi sa ii pazeasca pe americani, un fel de zip escort, carne de tun: " Sunt misiuni care vizează specific paza perimetrală a bazei de la Kandahar" . Nu zice nimeni ca pleaca de placere, dar ei au jurat credinta tarii, sa o pazeasca. Cum pwla mea o pazesti daca pleci la capatul lumii? Ahh, esti motivat financiar...eh daca e asa de ce le plangem de mila?

Răspuns la: Dumnezeu sa va mai inteleaga
Adăugat de : "jj" si "Liviu Chilian", 26 iulie 2016
Daca armata noastra se antreneaza in tara,spuneti ca militarii freaca menta in cazarma.Daca armata se antreneaza in conditii reale de lupta,spuneti...
Liviu Chilian
26 iulie 2016
Blestemații! Armatarata=Burghezia Roșie Satanica

Vedeți cum guiță unul din CĂLĂII Romanilor! El a...aparat patria. A aparat'o de clasa muncitoare. Paraziți coprofagi! Ei au CHINUIT boborul sub Ceaus. Apoi l'au trădat. Acum sunt kkpIUDAlisti de 'succesuri' si sug likariciul Amerikknar. D'le! Cum pot fi unii gnomi atât de imbecili?! Auzi la criminalu'asta ceaușist! Neoarmatarata se...antrenează UCIGÂND Afgani pe pământul lor! Când intr'o neagră zi un Afgan martir ii va arunca in aer nepoții in Kustendge, diliul va behai: "Teroristiii!" Da' militaratii Rromarlanebuni ce sunt? Eliberatori, ai? Bă, neghiobi de plâns! Amerikknarii negociaza in secret cu Talibanii. Ii vor ajuta sa preia puterea cu condiția ca Fuhrerul lor sa colaboreze cu...partzenerul vostru strategikk. Aferim!

Tot eu
26 iulie 2016
Domnule Chilian,

Bucurati-va ca v-am gasit o ruda la talibani.Intr-un fel,si unul si altul semanati intre voi. Mi-a atras atentia ura voastra fata de americani si evrei.Amandoi sunteti certati cu toata planeta dar visati la o lume mai buna.Varul din desert se viseaza la umbra unei camile pazit de 70 de virgine.Dumneata visezi ca arunci cu flori in tancurile kapiutalistilor satanici.Si unul si altul vreti pace dar amandoi trageti cu mitraliera.Varul taliban trage cu mitraliera de la sold,dumneata tragi cu mitraliera din gura.Si unul si altul trageti in cine se nimereste.Azi ai tras in mine ca am avut ghinionul sa trec prin fata ta.Nici nu ma cunosti.Talibanul trage in americani,dumneata tragi si in americani si in Blestemata Armata Burgheza Rosie si Satanica.Dar iti place sa te plimbi pe Transfagarasean acolo unde au cazut la datorie militari din Blestemata Armata Burgheza Rosie si Satanica .Si unul si altul aveti telefon mobil,tableta si aer conditionat,va folositi de ele,va place confortul dar uitati ca tehnologia ieftina si chiar painea feliata vine de la blestematii de kkapiutalisti.Va dau un sfat:renuntati la ele renuntati la toate cele lumesti.

Răspuns la: Blestemații! Armatarata=Burghezia Roșie Satanica
Adăugat de : Liviu Chilian, 26 iulie 2016
Vedeți cum guiță unul din CĂLĂII Romanilor! El a...aparat patria. A aparat'o de clasa muncitoare. Paraziți coprofagi! Ei au CHINUIT boborul sub...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2626 secunde