Reacția MAE la scandalul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu

436
Reacția MAE la scandalul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu - 13076154110156693119642168423809-1607511667.jpg

Articole recomandate

Prima reacție a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la scandalul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu. Ministerul a publicat o imagine a sloganului anti-rasist folosit de UEFA: "No to racism. Respect".


Sloganul și imaginea, folosite în campania anti-rasism derulată de organismul european de fotbal de-a lungul anilor, a fost publicată pe pagina de Facebook a MAE.


Scandalul de rasism în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu a luat amploare diplomatică. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat marți seara pe Twitter, după ce arbitrul a fost acuzat că a făcut o remarcă rasistă la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din Champions League. Și ministrul de externe din Turcia, dar și miniștrii sporturilor din Turcia și Franța - unde funcția este deținută de o fostă sportivă din România - au condamnat astfel de comportamente.


Și ministrul român al Sportului, Ionuț Stroe, a reacționat. El a cerut scuze în numele sportului românesc și a spus că rasismul nu poate fi tolerat.


Sebastian Colțescu și-a cerut scuze printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. " Într-un astfel de context, uneori oamenii nu se exprimă corect şi pot fi înţeleşi greşit", a mai spus acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8015 secunde