Razii pe autostrăzi. Polițiștii au dat zeci de amenzi, multe pentru viteza excesivă

241
Razii pe autostrăzi. Polițiștii au dat zeci de amenzi, multe pentru viteza excesivă - xcontroale2-1628161601.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română, prin structurile de poliție rutieră și de ordine publică, desfășoară, intensiv, în toată țara, acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave. Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Astfel de acțiuni au fost desfășurate pe autostrăzi, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă. În urma activităților desfășurate în ziua de miercuri, 4 august, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10.00-18.00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.

De asemenea, li s-a pus în vedere că este interzisă deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2747 secunde