Razie de amploare în trenuri: aproape 200 de călători amendați pentru că nu se protejau de COVID-19!

131
Razie de amploare în trenuri: aproape 200 de călători amendați pentru că nu se protejau de COVID-19! - actiunetransporturi-1603989654.jpg

Articole de la același autor

O amplă acțiune de verificare a respectării măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus în trenuri și stațiile CF, dar și pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, a avut loc, miercuri, 28 octombrie, în județul Constanța. La acțiune au participat peste 70 de polițiști de la Secția Regională Transporturi Constanța, sprijiniți de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis”, dar și de angajați ai CFR Călători. Echipele de control au realizat verificări în 62 trenuri și în 57 de stații CF, fiind legitimate peste 500 de persoane.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 271 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 109.700 de lei, dintre care 198 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 49 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost constatate patru infracțiuni la O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

În acest context, C.F.R. Călători transmite un apel călătorilor să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor C.F.R. Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor - stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții CFR Călători. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.938 secunde