Răspunsul șefului Gărzii de Coastă la problemele semnalate de subordonați

316

Articole de la același autor

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis un punct de vedere cotidianului "Cuget Liber", cu privire la nemulțumirile expuse de polițiștii membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție în articolele publicate în edițiile anterioare ale ziarului. 
Astfel, cu privire la acuzațiile că polițiștii de frontieră nu sunt recompensați corespunzător pentru munca prestată în week-end-uri și de sărbătorile legale, comisarul șef Laurențiu Costache, directorul Gărzii de Coastă, a precizat: "În ceea ce privește OUG 37/2014 și Ordinul MAI 101/2014, privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum și activitățile pentru care se acordă acest drept, acesta se aplică de la data intrării în vigoare, respectiv de la 1 iulie 2014". 
În ceea ce privește problemele oamenilor legii de la Ostrov, Băneasa și Negru Vodă (care au reclamat că nu le este decontat transportul și că sediile în care lucrează sunt dărăpănate, iar la Negru Vodă lipsește inclusiv alimentarea cu apă potabilă!), comisarul șef Costache a transmis către "Cuget Liber": "Decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă se face în baza raportului personal al polițistului, la care se anexează documente justificative, conform procedurilor specifice. Acesta se analizează de către o comisie nominalizată prin dispoziția directorului.
Eforturile depuse de Garda de Coastă s-au concretizat prin realizarea expertizelor tehnice ale clădirilor sediilor unităților subordonate ale instituției și cuprinderea acestora din urmă în Proiectul de reabilitare termică, finanțat de Ministerul Dezvoltării, cu începere din 2015. De asemenea, în 2015, va fi inaugurat noul sediul de la Grupul de Nave Mangalia. În ceea ce privește alimentarea cu apă a Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, Garda de Coastă a inițiat demersuri către furnizorul local de apă, solicitând sprijin pentru racordarea rețelei de alimentare cu apă a PTF Negru Vodă, la rețeaua de alimentare cu apă existentă în zonă, în proprietatea Transgaz. În prezent, necesarul de apă este asigurat periodic, cu sprijinul Primăriei Negru Vodă, prin alimentarea rezervoarelor de la sediul PTF Negru Vodă". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3253 secunde