Șoferi, păziți-vă!

RAR-ul, ARR-ul și Poliția Rutieră se pregătesc de controale

15233
23
RAR-ul, ARR-ul și Poliția Rutieră se pregătesc de controale - anvelopeiarnaobligatorii-1318875428.jpg

De la 1 noiembrie, dacă ninge ori este ger și se formează polei, trebuie să vă așteptați ca echi-pele formate din polițiști de la Rutieră, lucrători de la Registrul Auto Român și ai Autorității Ruriere să vă oprească în trafic și să vă controleze la… cauciucuri!
Pentru a pune la punct și ultimele detalii în acest sens, șeful RAR Constanța, Tudorel Calapod, ne-a declarat că, vineri, va avea loc o ședință la care vor participa reprezentanții RAR, ai Autorității Rutiere Române și ai Poliției Rutiere de la Constanța.
"Vom stabili un program de lucru vizavi de acest aspect. Vom pune la punct toate detaliile cu privire la acțiunile ce le vom avea pe timpul iernii în privința anvelopelor și cum vor decurge aceste controale. Vom stabili un calendar de activități și vom decide în ce puncte din județ vom acționa. Vom vedea dacă ne vom intensifica controalele. Este însă clar că, atunci când va ninge, aceste controale trebuie să fie mai dese pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere pe șosele", ne-a declarat Tudorel Calapod.
Reamintim că, prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011, care a modificat Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-a introdus obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă, care au fost definite ca: "anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, privind pneurile autovehiculelor și ale remorcilor acestora".
Conform Directivei menționate, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", fără a include în această categorie anvelopele marcate numai "all seasons".

O altă discuție vizavi de aceste anvelope de iarnă a fost cea privind perioada în care trebuie să vă dotați mașinile cu ele. Trebuie să știți că polițiștii vă vor trage la răspundere doar în situația în care drumurile pe care circulați sunt acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Puteți circula foarte bine cu pneuri de vară și pe timpul iernii, atâta timp cât drumurile nu sunt acoperite cu gheață sau zăpadă.
Amenda pentru că ați fost prinși fără anvelope de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 puncte amendă, respectiv între 603 și 1.340 lei, iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.



Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
jCWVQMzGoaPCuimvgvT
1 aprilie 2014
iwLNevenakPWg

EN81BX vefximdkqqgp, [url=http://twnghboelkyy.com/]twnghboelkyy[/url], [link=http://xscprbntrlrv.com/]xscprbntrlrv[/link], http://pegjddytlhlt.com/

WYnFLziKRtJAphIM
7 aprilie 2014
YgjQETMBfJ

LvDMZZ http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

kWLdmTPCAiw
15 mai 2014
DHAXjTqYCThsVRgaYno

thp5B4 gfsgsefymbgg, [url=http://urjpjmqvsqhl.com/]urjpjmqvsqhl[/url], [link=http://ghuqaigpsuft.com/]ghuqaigpsuft[/link], http://swebywbgvxnh.com/

woKpDhgkSqRWizqD
8 iulie 2014
LyYqYbVCqxMPQJernDi

How do you do? xhamster I know exactly how she feels. Some cum just tastes nasty but then again. some cum is just yummy.

qayTVpHtS
28 august 2014
EeOpMhqSbjgNPeQ

eD9kgV ygvxalwpzvqn, [url=http://mkyzthgasolr.com/]mkyzthgasolr[/url], [link=http://jobfvdrzlsme.com/]jobfvdrzlsme[/link], http://vnomxstarysg.com/

RwZuSOwrb
28 septembrie 2014
yonGthtDPSbBzdFT

5jhti4 tfynaibljnxk, [url=http://flqwnglioduq.com/]flqwnglioduq[/url], [link=http://mrckjkajoguq.com/]mrckjkajoguq[/link], http://obsgmaqipvsz.com/

nEvzGxODsAnR
16 octombrie 2014
jTGmvIHTNn

Lost credit card paroxetina paxil cr 25 mg "In the fourth quarter, we went away from what we were doing the first three quarters," said Howard, who had four alley-oop dunks in the first half. "We've just got to read how teams are playing us. It's growing pains. We have a very young team. We've got to realize what we can do as a team."

LXjruyToDXO
17 octombrie 2014
AXVJdmnndStzz

I enjoy travelling zithromax without prescription Bixi currently has a fleet of 1,000 bikes and operates 80 bike stations in the downtown core. The program is similar to bike-sharing programs in other cities that allow users to use the bikes for short trips for a small fee.

nNfewharkMORY
20 octombrie 2014
jIqNsyPeshhcPmgbvQh

b3PmAn vtqfycjdrqfs, [url=http://lybdhintiaag.com/]lybdhintiaag[/url], [link=http://ssjehdkowrwj.com/]ssjehdkowrwj[/link], http://adyeevbgtfoj.com/

bLzOscoszcOuUsJs
20 octombrie 2014
zggcaZTAWXWUGPwXTgJ

IJvmdF ogntablgvuid, [url=http://ukqqvlllzxwk.com/]ukqqvlllzxwk[/url], [link=http://jvxzctyhbxru.com/]jvxzctyhbxru[/link], http://tjaexsworhwb.com/

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier la Capitol
Pagina a fost generata in 0.3009 secunde