RAR lămurește ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe stânga, de la începutul lui 2021

704
RAR lămurește ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe stânga, de la începutul lui 2021 - masinivolandreapta-1609956757.jpg

Articole de la același autor

Începutul lui 2021 a adus o serie de schimbări pentru șoferii români, dornici să aducă în țară autoturisme din Marea Britanie. Astfel, având în vedere faptul că Regatul Unit a ieșit din Uniunea Europeană, iar perioada de tranzit s-a încheiat la sfârșitul lui 2020, începând cu 1 ianuarie 2021, autoturismele cu volan pe dreapta, omologate în Marea Britanie vor putea fi omologate în România numai după mutarea volanului.

Pentru a clarifica o serie de nelămuriri ridicate de șoferii români, reprezentanții Registrului Auto Român au precizat următoarele: „De la 1 ianuarie 2021 pot fi introduse pe piață numai vehicule rutiere noi sau produse auto noi omologate UE de autoritatea de omologare de tip a unui stat membru al UE. Prin excepție, pot fi totuși introduse pe piață vehicule rutiere noi sau produse auto noi omologate de autoritatea de omologare de tip a Regatului Unit dacă acestea au fost introduse legal pe piața Regatului Unit sau a UE înainte de încheierea perioadei de tranziție. De asemenea, mai pot fi introduse vehicule rutiere second hand din Regatul Unit, dar acestea trebuie să îndeplinească condițiile tehnice aplicabile la omologarea individuală a vehiculelor rutiere utilizate importate din state terțe. Subliniem că pentru aceste vehicule postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului, iar norma de poluare minimă trebuie să fie Euro 3 sau Euro III, după caz”.

Totodată, inspectorii RAR au precizat că certificatele de inspecție tehnică periodică emise de o stație de inspecție tehnică periodică din Marea Britanie nu mai pot fi folosite pentru reînmatricularea unui vehicul în România, ci „este necesară efectuarea unei noi inspecții tehnice periodice de către Registrul Auto Român, cu ocazia omologării individuale și eliberării cărții de identitate a vehiculului”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3328 secunde