Raportul expertizei în cazul Colectiv, predat criminaliștilor

204
5
Raportul expertizei în cazul Colectiv, predat criminaliștilor - colectiv2-1453812934.jpg

Articole recomandate

Experții de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră (INSEMEX) a predat, marți, criminaliștilor, raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din clubul Colectiv din București, relatează Agerpres.

Documentul va fi folosit de Institutul Național de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Clubul Colectiv, expertiza judiciară efectuată la Petroșani fiind o parte din acesta.

''Sarcina principală este a dânșilor (Institutul Național de Expertize Criminalistice, n.r.). Ei vor pune datele cap la cap', a explicat directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman.

În ceea ce privește raportul expertizei judiciare realizată la INSEMEX Petroșani, directorul institutului a menționat că documentul numără 500 de pagini, la care se adaugă anexele. El nu a putut face însă dezvăluiri din raport, menționând că de acest aspect se vor ocupa procurorii de la Parchetul General. ''Fără îndoială că raportul va ajunge public, la un moment dat, când se va decide acest lucru'', a precizat George Găman.

INSEMEX a finalizat săptămâna trecută expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean.

Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ''la o porțiune semnificativă din Clubul Colectiv'. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în Clubul Colectiv.

Comentează știrea

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

La Romania ii sa cerut un numar de decese pe an pentru politica cretina de fura copii la alti . era sfatuit de an

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

Romania ai vazut ce poti sa patesti cand se plang straini in toate republici . anual o sa ai decese

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

La sfatuit de an sa prezinti numarul de decese la care te obliga toti

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

Ti ai permis sa ne furi copii stii ce patesti

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

Asa prost popor cred ca nu exista nicaeri . Ei sa le fure copii la straine si la sfarsit de an sa numere decese la care sunt obligati

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2384 secunde