Raed Arafat: Este posibil să se ajungă la măsuri zonale de restricție

185
Raed Arafat: Este posibil să se ajungă la măsuri zonale de restricție - raedarafat-1595226601.jpg

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, afirmă că nu este exclus ca autoritățile să impună măsuri de restricție "zonale sau regionale" acolo unde se va constata o creștere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-Cov-2.


În ceea ce privește capacitatea sistemului sanitar de a îi tata pe pacienții diagnosticați cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, Arafat susține că sunt zone în care există "presiune" pe sistemul sanitar și zone în care numărul de paturi este, în prezent, suficient.


"Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 - n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că avem o creștere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populația nu respectă măsurile minime care sunt recomandate - mască, distanțare - riscul există să vedem că situația în România poate să se înrăutățească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populației", a declarat Raed Arafat, duminică seară, într-o intervenție telefonică la Digi 24.


El a precizat că nu este exclus ca autoritățile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni acolo unde se va constata o creștere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus.


"Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricție, acolo unde apar zone afectate", a afirmat Raed Arafat, menționând că nu "o persoană" decide acest lucru, ci specialiștii în baza datelor Institutului Național de Sănătate Publică.


 Șeful DSU a explicat că astfel de măsuri s-au mai "practicat în perioada care a trecut", iar legea recent promulgată de președintele Klaus Iohannis și care va intra în vigoare săptămâna viitoare permite acest lucru.


În ceea ce privește capacitatea de tratare a pacienților care au nevoie de terapie intensivă, Arafat a susținut că există zone în care aceste paturi "nu sunt folosite la maxim pentru că acolo nu e o presiune" și există zone în care paturile sunt folosite la maxim "pentru că este o presiune".


Raed Arafat a explicat faptul că atunci când afirmă că nu mai sunt paturi la ATI se referă la acele paturi de terapie intensivă care sunt alocate tratării celor diagnosticați cu COVID-19.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4072 secunde