RADU MAZĂRE la un pas de a-și afla sentința / Judecătoarea a grăbit procesul pentru că îi pleca bona

6858
8
RADU MAZĂRE la un pas de a-și afla sentința / Judecătoarea a grăbit procesul pentru că îi pleca bona - mazare03v8d6long-1491286387.jpg

Articole recomandate

Scene fără precedent în instanță, la procesul fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Judecătoarea care instrumentează dosarul le-a cerut avocaților să nu vorbească prea mult pentru că se grăbește să ajungă acasă până la ora 19, înainte de a pleca bona care are grijă de copil. 


Dosarul lui Radu Mazăre durează de 9 ani și prejudiciul este de peste 100 de milioane de euro. Nici mai mult nici mai puțin de 104 termene a avut acest dosar în care fostul edil al Constanței este acuzat de abuz în serviciu și de fals în înscrisuri. 


Apărătorii lui Radu Mazăre au cerut la Curtea de Apel București achitarea fostului primar al municipiului Constanța în dosarul plajelor retrocedate, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanții Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiecții în urma votului.


"Încep cu vânzarea Cazinoului, pentru că doar Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru acest lucru. La vânzarea Cazinoului am să invoc hotărârile Consiliului Local. Nu există niciun fel de descriere a faptei. (...) Am să încep cu legea care reglementează atribuțiile primarului și cele ale Consiliul Local, Legea 215 alineatul 5 vorbește despre autonomia autorităților locale. Domnul Mazăre e trimis în judecată că a vândut imobilele aferente. Să vedem dacă potrivit 215 putea să semneze. În prima legislatură s-a dispus oportunitatea vânzării acestor imobile. În 2004 s-a schimbat Consiliul Local. Comisia de vânzare era formată din 13 persoane, consilieri, pentru că era vorba de imobile din patrimoniul privat al primăriei. Consiliul Local a decis Comisia, nu primarul. În procesul-verbal de negociere se spune că «Municipiul Constanța mandatat de către Consiliul Local...»", a arătat apărătorul lui Mazăre în fața instanței, adăugând că, după aceea, Comisia mandatată de Consiliul Local a transmis tot dosarul către un notar care a verificat legalitatea actelor.


"În preambul se vorbește de toate hotărârile Consiliului Local și de raportul de expertiză. Radu Mazăre punea în executare hotărârile Consiliului Local. Primarul nu are calitatea de a exercita cale de atac directă împotriva hotărârilor de Consiliu Local considerate nelegale, poate să facă doar sesizare prefectului. Primarul poate sesiza prefectul pentru că el e singura autoritate investită de Guvern. El poate ataca în 30 de zile în contencios administrativ și instanța decide. Prefecutul a comunicat că hotărârile sunt legale", a continuat avocatul.


Apărătorul a mai arătat că dincolo de faptul că prefectul nu a sesizat instanța, legea contenciosului spune că orice persoană interesată poate face acest lucru și a explicat acuzațiile potrivit cărora Mazăre ar fi retrocedat domeniul public al statului.


"Am vrut și noi să vedem ce e cu zona costieră. Nu a fost inventariată până în 2004. Zona costieră nu există. La nivel local, aceste autorități au știut. Și consilierii au știut ce votează. Toate aceste terenuri care, prin rechizitoriu, sunt considerate domeniul public al statului sunt de domeniu privat. Dacă toți spun că e domeniul privat, trimit la prefect și prefectul nu atacă în contencios, atunci despre ce nelegalitate vorbim? Apreciez că acuzația vizând domeniul privat al municipiului Constanța se încheie cu o hotărâre a Consiliului Local din 2011 care prelua toate terenurile la municipalitate fără proprietar și le intabula. Tot ce s-a retrocedat aparținea domeniului privat. Patrimoniul municipiului a fost inventariat în baza unor hotărâri legale", a mai susținut avocatul fostului primar.


Procesul continuă cu pledoariile celorlalți 35 de avocați, toate apărările urmând să fie ascultate în 5 aprilie, după care urmează ultimul cuvânt al inculpaților.








Comentează știrea

un cititor
4 aprilie 2017
o batjocură

Toată lumea știe că acest flăcău e un îngeraș. Nu a furat, nu și-a bătut joc de nimeni, nu a făcut circ. Toți colaboratorii lui cei mai apropiați fac pușcărie, el nu! Prietenii știu de ce.

Dorel
4 aprilie 2017
Judecători ?!

De 9 ani procesul ăsta a început să pută rău de tot. E o bătaie de joc pe față. Nu se poate așa ceva. Parcă avem o lege care îi obligă pe judecători să nu mai lungească procesele până se prescriu faptele. Judecătorii sunt stat în stat ,de ce încalcă legea ? Cred că banditul ăsta a reușit să-i mânjească și speră să scape cu cel mult cu suspendare. Noul ministru al justiției ce părere are despre judecătorii constănțeni ? La noi ca la nebuni !

emic
4 aprilie 2017
Forza Mazăre

Nu te da bătut Raducule, chiar dacă justiția e bașistă

J.R.
4 aprilie 2017
golaneala

Un fost presedinte al Romaniei a fost judecat condamnat si executat in 4 ore,iar acest golan escroc care si-a batut joc de un oras de talia Constantei are 104 termene de judecata probabil un record greu de egalat in justitia din Romania.Ce a pazit binomul ?Pana cand?

Liviu Chilian
4 aprilie 2017
A andolina. Andolinare. Neologisme magice

KkpIUDALismul ultracleptomaniac de sorginte Amerikknar-Israhatzeleana a adus antisocietatea din Rromarlania intr'un punct din care nu mai poate fi salvata, reumanizata prin "politic", din cauza bulversări patologice, furioase, rabiate a procesului ce ar trebui sa fie social, uman; "politicul" devenind POLITICASTRU; fenomen produs de suboameni sadici al căror scop este sa folosească politicul pt interes personal sau de grup, pe fondul anestezierii si indiferentei maladive a massei largi de "cetățeni". Procentajul cetățenilor CONȘTIENȚI din fosta Românie, este infim - între 3-5%. Aceasta fiind realitatea TRAGICA, întrebarea e ce ar putea sa facă oamenii, Romanii conștienți pentru a'si salva Țara din ghearele Satanei Amerikknaro-Israhatzeleana si politicastrilor Rromarlani-porcidecaine rabiati? Poate pare paradoxal, dar răspunsul e la îndemâna. Găsit in istorie. Dacă nu mai exista justiție oficială, cetățenii conștienți sa'i pedepsească pe criminalii politicastri si pe autoritatzigani prin andolinare. Narcomaniacul-alcoolic Mazăre, consiliul antilocal de trista amintire, dar si judekktoarea sa fie andolinati fără milla!! P.S. Aștept provincia cu o descriere a neologismelor magice: a andolina, andolinare.

Liviu Chilian
4 aprilie 2017
Da! Fostul președinte a fost judecat de Zsidani si executat de Rromarlanul-porcdecaine rabiat Boeru

Prin urmare, justitzigania zsidaneasca, prin Zsidanii Satanici Bruckner, Iliescu, Neulander si Stankovlevski a acționat contracronometru pt a'l condamna si executa pe Roman. Dar, vedem, când e vorba de a'l condamna si executa pe un Rromarlan criminal, o marioneta zsidaneasca precum Mazare, aceeași justitziganie își scoate eșarfa de pe ochii de...hiena. Asta nu înseamnă ca Romanii, fie ei minoritari in Kustendge, trebuie sa rămână indiferenti. Ei TREBUIE s'o andolineasca pe judekktoare, in primul rând. Apoi, dacă următorul judecător nu'si va face datoria socială, Romanii sa'l andolineasca pe agentul israhatzelean Mazăre. Mai e ceva de'un TRAGISM antic in Rromarlania. Actualul "președinte" al Rromarlaniei a fost...condamnat de justitziganie sa piardă una din zecile de case obținute fraudulos. Minune mare, însă! Acolo unde a fost scuipat de Hiena Antijustiție, Fuhrerul Natang a fost pupat, cu foc - tzoc, tzoc -, de Zsidanii din Amerikk si Israhatzeleni. Primii i'au dat cea mai mare distinkktie zsidaneasca, ceilalți l'au facut Drept între Boboare si pus sa planteze un pom in Iad Vashem; pom ce s'a uscat, săracu', semn ca Dumnezeu il pedepsește pe Fuhrerul 'tutulor' Rromarlanilor. Aferim!

PT liviu chilian
4 aprilie 2017
DEMENTA

De maine incolo sa i-ti iei pastilutele < azinu le mai lua daca tot ai facut-o lata PUNCT

Liviu Chilian
4 aprilie 2017
Ha! Rromarlanilor-starpituri satanizate le e frica!

Ei nu cunosc proverbul românesc. Nu vor scapă de ceea ce le frica de le'ngheata...rabia din puținul sânge ce'l mai au! S'au salvat ei, Romanii, la 1821, din ghearele fanarioților. Chiar dacă nu vor scapă de neofanariHoti, Romanii ii vor fi...popit pe mulți din ei, la următoarea Zavera. Care vine, vine, vine...Cum zise Luceafărul nostru Etern!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5032 secunde