Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar

Joi, 10 Mai 2018, 18:16
341
Avocatul lui Radu Mazăre a depus, ieri, la Instanța supremă, un document transmis de fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, prin care acesta solicită azil în Madagascar, informează Agerpres. 


Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat în discuție un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este judecat, alături de fratele său, Alexandru, ocazie cu care avocatul fostului edil a depus la instanță un certificat de solicitare de azil, care ar atesta că acesta este azilant în Madagascar pe o perioadă de un an. 


Tot la termenul de ieri, instanța a anunțat că a sosit răspunsul transmis de DNA privind implicarea SRI în dosar. În acest context, apărătorii au solicitat un nou termen pentru a studia răspunsul procurorilor anticorupție. 


Magistrații au admis solicitarea avocaților, stabilind un nou termen pentru 7 iunie. În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații. De asemenea, afaceristul Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită. 


Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.


Pagina a fost generata in 0.4552 secunde