Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională

147
Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională - puiupopoviciu-1501772766.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională, după ce miercuri acesta nu a fost găsit în țară pentru a-și ispăși pedeapsa de 7 ani de închisoare cu executare, anunță Realitatea Tv.


El a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Potrivit surselor Realitatea TV, aceasta ar fi plecat din țară la începutul lunii iunie. Puiu Popoviciu a fost dat miercuri în urmărire națională, după ce nu a fost găsit la adresa de reședință din București.

Inițial, Puiu Popoviciu primise 9 ani de închispare

Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în iunie 2016 de Curtea de Apel București la nouă ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

11 inculpați sunt acuzați de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Decizia este definitivă.

Latura civilă a procesului a rămas nesoluționată, fiind disjunsă într-un alt dosar care se află pe rolul Curții de Apel București, instanță de fond.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1265 secunde