Protest de amploare la Penitenciarul Poarta Albă. "Sunt ilegalități, minciuni, scamatorii…"

680
Protest de amploare la Penitenciarul Poarta Albă.

Articole de la același autor

Angajații de la Penitenciarul Poarta Albă, respectiv membri ai Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța, au participat, ieri, la o acțiune de pichetare a penitenciarului. Acțiunea s-a petrecut în cadrul celorlalte acțiuni de protest declanșate la nivel național de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

În primul rând, sindicaliștii solicită condiții de lucru mai bune.

"Ministrul Justiției a promis acum un an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate", susțin sindicaliștii.

De asemenea, aceștia mai solicită și plata orelor suplimentare restante. "În continuare, sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum șase luni, ca reacție la refuzul unor colegi, de a intra în serviciu că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt", acuză protestatarii.

Stoparea împuternicirilor ilegale este o altă cerință: "Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de un an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP, Marian Dobrică, este ilegal împuternicit de trei luni".

Mai mult, salariații susțin eliminarea discriminărilor salariale, dar și aprobarea Statutului polițistului de penitenciare.

"Cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începând cu octombrie 2018. Cerem Ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament. Cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor", completează aceștia lista nemulțumirilor.

Nu în ultimul rând, sindicaliștii solicită plata integrală a orelor suplimentare curente.

"Cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile", mai susțin aceștia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3217 secunde