Protest al angajaților din penitenciare. Ce revendicări au protestatarii?

154
Protest al angajaților din penitenciare. Ce revendicări au protestatarii? - puscarie43184100-1557732044.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare anunță că în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, organizează mitinguri în penitenciare. Sindicaliștii cer adoptarea statutului polițistului de penitenciare și plata orelor suplimentare. La Rahova, protestul a început la ora 7.00. Va fi protest și la Aiud, începând cu ora 11.00.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) împreună cu Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentând 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariați din sistemul penitenciar, anunță continuarea acțiunilor de protest declanșate în luna aprilie 2019.

Ce revendicări au protestatarii? Aceștia cer adoptarea statutului polițistului de penitenciare, proiect aflat la Camera Deputaților, publicarea de urgență a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării și vulnerabilizarii personalului ca soluție pentru lipsa de resurse umane și financiare, precum și ca reacție managerială la dezacordul de a muncii suplimentar, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul și nu doar pentru 17% dintre salariați, conform legii, plata începând cu 1 ianuarie 2019 a normelor de hrană și echipament la valoarea actualizată, asigurarea cadrului legal și bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacanțe din sistemul penitenciar, asigurarea protecției juridice a salariaților prin implicarea instituției în acțiunile puse pe rol de deținuți, precum și punerea în plată a drepturilor salariale câștigate prin hotărâri judecătorești.

sursa: realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5349 secunde