Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu lansatoare multiple de rachete, ADOPTAT!

243
Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu lansatoare multiple de rachete, ADOPTAT! - untitled-1519210701.jpg

Articole recomandate

Camera Deputaților a adoptat miercuri, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilității de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare". Au fost 276 de voturi "pentru", 2 "împotrivă". Luni, Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, în unanimitate (105 voturi pentru), în prezența ministrului Apărării, Mihai Fifor, proiectul de lege menționat.


Proiectul de lege prevede atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă și acceptare pentru achiziționarea a trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la aceasta, muniție, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanță, echipamente criptografice și cu regim special, precum și serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Aceste achiziții vor fi asigurate din bugetul MApN. "Pentru realizarea și menținerea capabilității menționate, MApN trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiunii în afara teritoriului național în conformitate cu contractele încheiate", se mai arată în proiect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4681 secunde