Proiectul MApN care a dat foc diasporei. "Când am venit pe 10 august, ne-ați dat cu gaze. Acum, descurcați-vă singuri!"

5544
Proiectul MApN care a dat foc diasporei.

Articole de la același autor

Reacțiile românilor aflați peste hotare nu au întârziat să apară, referitor la proiectul de lege al Ministerului Apărării Național (MApN) propus la vot, prin care aceștia vor trebui să se întoarcă în țară, în caz de război, în termen de 10 zile.

Proiectul este considerat de către diaspora o bătaie de joc, aberant și imposibil de pus în aplicare.

Liliana Anton se întreba: "De ce să se ducă băiatul meu la război, pe viitor, pentru România? România i-a oferit ceva? Nu! Deci, să se ducă asistații social care stau și lenevesc pe banii românilor".

"Noi nu apărăm hoții" - Romeo. "Ce să mai apărăm? O țară vândută, jefuită și furată de proprii conducători, o națiune care și-a pierdut identitatea națională și un sistem corupt?"

De asemenea, reacția lui Stan a fost cea mai apreciată pe rețelele de socializare: "Când am venit pe 10 august, ne-ați dat cu gaze. Acum descurcați-vă singuri". Semn că cele întâmplate la jumătatea lunii august, în țară, au lăsat semne adânci, fizice și psihice.

Sorin apreciază drept inconștient proiectul MApN: "Ce glumă tare! Deci, lăsați-mă să înțeleg: după ce ați gazat și bătut bieții oameni, acum le dați arme? Abia aștept să vă văd".

"Dacă vine și Mazăre din Magadascar, în prima linie, vin și eu la război"; "Repede! Mă gândesc să-i iau bilet soțului, să nu fie prea aglomerat atunci și să nu mai prindă loc"; "Nu vă necăjiți. Până ajungem, țara nu va mai exista. Legea spune că trebuie să ne prezentăm în decurs de 10 zile. Țara nu rezistă nici 5 zile".

XXX

Iată cum arată proiectul de lege al MApN:

La instituirea stării de asediu, la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetăţenii români încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecaţi temporar în afara ţării, vor avea obligația de a se întoarce în țară pentru serviciul militar în cel mult 10 zile.

Conform proiectului, serviciul militar va putea fi efectuat și în calitate de militar voluntar de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 51 ani, la solicitarea acestora.

În prezent, legea prevede că tinerii chemați la recrutare, recruții și militarii rezerviști sunt obligați să predea adeverința de recrutare, livretul militar sau ordinul de chemare la mobilizare, după caz, înainte de plecarea în străinătate și să ridice documentele respective la înapoierea în țară.

Proiectul elaborat de ministerul de resort prevede acum această obligație doar la plecarea în străinătate pe o perioadă mai mare de 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6124 secunde