Proiectarea Complexului Corecțional de la Valu lui Traian, scoasă la licitație

558
Proiectarea Complexului Corecțional de la Valu lui Traian, scoasă la licitație - proiectarepenitenciarpoartaalba-1622375004.jpg

Articole de la același autor

Investiții majore, de aproximativ cinci milioane de euro, urmează să fie realizate în trei penitenciare din țara noastră: cele de la Craiova, Ploiești și Poarta Albă – Constanța. Investiția urmează să fie realizată în cadrul proiectului 4NORM-ality, gestionat de Administrația Națională a Penitenciarelor și finanțat din fondurile Mecanismului Financiar Norvegian 2014 – 2021, prin Programul „Justiție”.

„Obiectivul proiectului este acela de a introduce principiul normalității în centrul activităților desfășurate cu deținuții din trei penitenciare românești (Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, Penitenciarul Craiova și Penitenciarul Ploiești), pentru a crește șansele de reinserție socială a acestora. Principiul normalității în sistemul corecțional presupune ca deținuților să li se asigure, pe cât posibil, condițiile pe care aceștia le-ar avea în viața lor obișnuită”, au arătat reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă.

La unitatea de detenție din județul nostru investiția se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro, pentru realizarea unui Complex Corecțional la Secția exterioară Valu lui Traian. Pe 25 mai, a fost publicat anunțul privind demararea operațiunilor de licitare publică a serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Cei interesați pot depune documentația până pe 10 iunie.

Concret, proiectul finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021 își propune să ducă la construirea a două noi pavilioane: unul cu spații de cazare moderne, la condiții impuse de standardele europene, iar unul cu spații pentru desfășurarea de activități care să încurajeze reintegrarea socială, inclusiv grădinărit, activități sportive, activități de studiu etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5692 secunde