Programul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, la Constanța

250

Articole de la același autor

Ziua Armatei Române este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărui militar. Cu acest prilej, pentru cinstirea memoriei eroilor care și-au jertfit viața pentru țară, Forțele Navale Române organizează, astăzi, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Brăila, Babadag și Tulcea, ceremonii militare și religioase, expoziții de tehnică și echipamente militare, precum și numeroase activități culturale. 


La Constanța, ceremonia va avea loc în Piața Ovidiu, de la ora 10.00, iar de la ora 11.00, va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu - Bulevardul Tomis - Prefectura Județului Constanța. 


Ceremonia militară și religioasă din Mangalia se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 10.00-11.00, iar de la ora 17.00, Clubul artelor "Solteris" prezintă, la Cercul Militar din localitate, un recital de poezie, dedicat Zilei Armatei României. 
La Tulcea, ceremonia începe la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor, iar în intervalul orar 11.00-13.00, publicul din localitate este invitat să viziteze expoziția de tehnică și armament, prezentată de militarii Batalionului 307 Infanterie Marină în Piața Tricolorului. 


Piața Independenței din Brăila va găzdui, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, oficialitățile dedicate Zilei Armatei Române, începând cu ora 10.00, iar de la ora 11.00, marinarii militari vor prezenta elevilor Colegiului Național "Gheorghe M. Murgoci" o expoziție de tehnică și echipamente militare. Seara, militarii brăileni se vor retrage cu torțe, începând cu ora 19.00, pe traseul Piața Independenței - Catedrala "Nașterea Domnului" din localitate. 


La Babadag, ceremonia militară și religioasă va avea loc la Monumentul eroilor, în intervalul orar 10.00-11.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8951 secunde