Profesor agresiv, încătușat în fața școlii! Era interzis la ore

188
Profesor agresiv, încătușat în fața școlii! Era interzis la ore - ddd-1579508983.jpg

Articole recomandate

Profesorul de sport de la școala gimnazială din comuna bistrițeană Șanț, care a fost condamnat anul trecut pentru purtare abuzivă față de elevi și care mai are pe rol un proces asemănător, a fost încătușat, luni dimineața, în fața unității de învățământ, după ce a încercat să pătrundă în clădire, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan, a transmis că profesorul a devenit violent verbal, motiv pentru care a fost încătușat și dus la secția de Poliție și amendat cu 500 de lei. "Mai mulți părinți s-au adunat în această dimineață la școala din localitatea Șanț pentru a-i interzice unui profesor să intre la ore, deoarece s-a manifestat agresiv față de elevi. Starea conflictuală între părinții elevilor și profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului și l-au imobilizat pe bărbatul în cauză, l-au încătușat și l-au condus la secția de Poliție", a informat Georgeta Cășvan.

Profesorul Vasile Maternik a încercat și la sfârșitul anului trecut să revină la catedră, dar de fiecare dată a fost întâmpinat în fața școlii de părinți și elevi care au protestat față de intenția lui. În urma discuțiilor purtate cu conducerea școlii, cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, profesorul a beneficiat de mai multe învoiri colegiale, astfel încât situația să nu escaladeze. De asemenea, cadrului didactic i s-au cerut acte medicale care să ateste că este apt să predea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1582 secunde