Procurorul general al României atacă ordonanța de modificare a Codului Penal în instanță

178
Procurorul general al României atacă ordonanța de modificare a Codului Penal în instanță - augustinlazar-1486104510.jpg

Articole recomandate

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au redactat, joi, sesizarea pe care o vor înainta vineri instanței, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al României.


"În cursul zilei de astăzi, vom ataca la instanță ordonanța de urgență", a explicat Augustin Lazăr. În plus, Procurorul General a explicat că există o anchetă în curs și că procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public.


"Există o anchetă în curs. Din motive de imparțialitate, procurorii ar trebui să fie la dispoziția Ministerului Public și nu în alte zone. Nimeni nu trebuie să creeze măcar impresia că cineva s-ar afla acolo nu ar trebui să se afle pe parcursul acestei anchete."


Potrivit legii 554/2004 privind contenciosul administrativ "persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim prin ordonanțe sau dispoziții din ordonanțe poate introduce acțiune la instanța de contencios administrativ, însoțită de excepția de neconstituționalitate, în măsura în care obiectul principal nu este constatarea neconstituționalității ordonanței sau a dispoziției din ordonanță".


Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea codurilor penale și grațierea.


"Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima", se arată în comunicatul remis presei.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4736 secunde