Procurorul din cazul Elodia și-a depus candidatura la șefia DNA. Cine este Marius Iacob

129
Procurorul din cazul Elodia și-a depus candidatura la șefia DNA. Cine este Marius Iacob - mariusiacondna12762700-1532348462.jpg

Articole recomandate

Marius Iacob este al doilea candidat care și-a depus candidatura pentru șefia DNA.


După Florentina Mirică și Marius Iacob și-a depus candidatura pentru șefia DNA. Amandoi sunt considerați apropiați de fosta șefă a parchetului anticorupție, scrie realitatea.net

Marius Iacob este procurorul care a instrumentat dosarul copiilor morți la Maternitatea Giulești, a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv și dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu, dar și dosarul Elodia Ghinescu, avocata dispărută fără urmă.

Din 2013, Marius Iacob este procuror-sef adjunct la DNA. Acesta s-a făcut cunoscut după ce a orchestrat celebrul caz Elodia, care s-a finalizat cu condamnarea lui Cristian Cioacă la ani grei de închisoare.

Acesta și-a început activitatea în anul 1994, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului, ca procuror criminalism.

Din 1997 până în 2003, Marius Iacob a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. După aceea, el a devenit Prim-procuror adjunct în cadrul acestui Parchet.

În perioada 2005-2006, el a ocupat funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

După aceea, a fost procuror șef Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ( 20.10.2006 – 14.03.2007)

În 2011 și 2012, el a fost Prim-Adjunct al Procurorului General (delegat) - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din 2013, până în prezent, Marius Iacob este Procuror șef adjunct direcție - Direcția Națională Anticorupție.scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde