Procurorii militari din dosarul 10 august nu au încălcat legea, a decis definitiv instanța

167
Procurorii militari din dosarul 10 august nu au încălcat legea, a decis definitiv instanța - 10august-1572277365.jpg

Articole recomandate

Procurorii militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache nu au săvârșit nicio abatere disciplinară în privința dosarului 10 august, a decis definitiv instanța supremă. Magistrații au respins astfel recursul Inspecției Judiciare, care declanșase cercetarea disciplinară în cazul celor doi procurori pe motiv că ar fi încălcat procedurile interne privind ancheta în dosarul reprimării violente a manifestației.


Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva hotărârii din aprilie a Secției pentru procurori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba o decizie a procurorilor din CSM prin care a fost respinsă acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciară împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache.


Inspecția Judiciară a început, în octombrie 2018, verificările împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruț Mihalache și Bogdan Pîrlog, pentru încălcarea dispozițiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.


Procurorii militari au fost acuzați că ar fi încălcat ordinele și procedurile interne privind ancheta în cazul reprimării violente de către jandarmi a protestului din 10 august 2018. Lor li s-a imputat că au instrumentat cauza înainte ca dosarul să fie preluat de către Secția militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceștia s-ar fi ocupat în continuare de caz. În cazul procurorului Bogdan Pîrlog, a fost suspendată acțiunea disciplinară, pe motiv de incompatibilitate a unuia dintre inspectorii judiciari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8249 secunde