PROCURORII DNA AU AJUNS LA MEDGIDIA. IATĂ PE CINE AU REȚINUT

694
PROCURORII DNA AU AJUNS LA MEDGIDIA. IATĂ PE CINE AU REȚINUT - lll-1445685117.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au ajuns la Medgidia. Șeful Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, HERGHELEGIU GABRIELA, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată de trafic de influență.


Ce spun procurorii DNA


"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, începând de la data de 24.10.2015, ora 02:07, până la data de 25.10.2015, ora 02:07, a inculpatei HERGHELEGIU GABRIELA, șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.


Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: 
În toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) 140.000 lei din valoarea totală a unui proiect de execuție lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunțător.
În schimbul banilor pretinși, inculpata a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competență în atribuirea contractului respectiv, finanțat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceștia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri și de asemenea că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată.
La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeași persoană suma de 10.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. 
Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat până în prezent suma de 66.000 lei. 


În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Inculpatei Herghelegiu Gabriela i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 24 octombrie 2015, să fie prezentată Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată în comunicatul de presă al DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : "Pușcăria nu este un subiect vesel"
Pagina a fost generata in 0.4319 secunde