Procesul procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiției, amânat

148
Procesul procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiției, amânat - cereredeamanareinprocesulluiaugu-1553001172.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, marți, amânarea pentru data de 2 aprilie a procesului procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiției, în care se solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcție.

Hotărârea a fost luată după ce avocatul procurorului general a depus o cerere de amânare, motivând că tot marți are o altă cauză în care-l reprezintă pe Augustin Lazăr la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"În dosarul Lazăr vs. Ministerul Justiției, la termenul de judecată de azi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea apărătorului lui Lazăr și a dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 02.04.2019 ora 11,00", a informat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraș în care își are domiciliul, o acțiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcție, demarată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

În data de 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției a invocat 20 de puncte, printre care probleme grave de comportament și comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente și a asumării responsabilității, discursuri eminamente politice și acuzații la adresa autorităților statului, contestarea deciziilor Curții Constituționale, neîndeplinirea obligațiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcții de conducere, critici aduse Parlamentului și Guvernului, modul de desfășurare a anchetei privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1437 secunde