Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Cercetătorii au descoperit cum

302
Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Cercetătorii au descoperit cum - dddd-1583239359.jpg

Articole recomandate

Un studiu realizat în comun de cercetători chinezi și americani a demonstrat că restricția calorică ajută la inversarea procesului de îmbătrânire la rozătoare de laborator, rezultatele cercetării furnizând informații pentru dezvoltarea strategiilor de intervenție în cazul bolilor asociate înaintării în vârstă, informează Agerpres.

Cercetători de la Institutul de Zoologie și Institutul de Genomică din Beijing, din cadrul Academiei de Științe din China, de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din Statele Unite și de la alte instituții au comparat rozătoare care au consumat cu 30 de procente mai puține calorii cu semeni ai loc care au urmat o dietă obișnuită. Specialiștii au utilizat tehnologia de secvențiere a transcriptomului celular pentru a analiza un număr de peste 200.000 de celule unice și nuclee din nouă tipuri de țesuturi prelevate de la șobolani tineri și bătrâni hrăniți ad libitum și șobolani bătrâni supuși unei restricții calorice începând de la vârsta adultă mijlocie.

Cercetătorii au evaluat sistematic efectele îmbătrânirii și restricției calorice asupra diferitelor tipuri de țesuturi și celule. Creșterea răspunsului inflamator este un semn distinctiv al îmbătrânirii, a relevat studiul, fenomen ce poate fi reprimat prin restricție calorică.

Studiul demonstrează efectul restricției calorice asupra diferitelor celule din mai multe tipuri de țesuturi, după cum a notat Liu Guanghui, unul dintre cercetătorii implicați în cercetare. Liu a precizat că această cercetare va pune bazele dezvoltării strategiilor terapeutice împotriva îmbătrânirii și bolilor asociate înaintării în vârstă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4833 secunde