Noi excepții de neconstituționalitate

Procesul de corupție al primarului Radu Mazăre este în continuare tergiversat

2283
Procesul de corupție al primarului Radu Mazăre este în continuare tergiversat - 04beac45f22dbb168337b44ba94dbeba.jpg
În procesul în care primarul Radu Mazăre este judecat, alături de alți inculpați, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri de pe litoral, s-au invocat, ieri, alte excepții. Două excepții de neconstituționalitate au fost ridicate de Jean Aurel Andrei, unul dintre inculpații din dosar, iar alți avocați au invocat noi excepții privind nelegala sesizare a instanței de judecată. Magistrații Curții de Apel București (CAB) au rămas în pronunțare.
Dacă vreuna dintre excepțiile de neconstituționalitate va fi admisă, dosarul va lua drumul Curții Constituționale, iar dacă una dintre celelalte excepții privind nelegala sesizare a instanței va sensibiliza judecătorii, dosarul va trebui returnat la procurori în vederea refacerii urmăririi penale.
Instanța a constatat, la termenul anterior, din 28 aprilie, că există lipsă de apărare privind anumiți inculpați și a decis amânarea judecării dosarului. Procesul a suferit mai multe amânări, el aflându-se pe rolul CAB de aproape un an și jumătate.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.
Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5603 secunde