"Procedura de achiziție a corvetelor este ilegală și trebuie abrogată"

Vineri, 10 Martie 2017, 10:40
444
Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul va abroga hotărârea de guvern privitoare la achiziția de corvete, întrucât nu ar fi fost dată în mod legal. 


"Vom abroga hotărârea de guvern dată în decembrie pentru că n-a fost dată în mod legal. Trebuia să existe înainte un memorandum care să fie aprobat în Parlament. Orice investiție în acest domeniu mai mare de 100 de milioane de euro trebuie aprobată de către Parlament", a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres. 


Fostul premier Dacian Cioloș și fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc susțineau, pe 23 februarie, că hotărârea de guvern privitoare la corvete nu reprezintă un contract semnat sau aprobat, ci stabilește doar procedura de achiziție, iar abrogarea HG nu poate avea ca temei nerespectarea condițiilor legale de adoptare.


Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, pe 22 februarie, că hotărârea de guvern care stabilește procedura de achiziție a corvetelor pentru Armata Română este "ilegală" și trebuie abrogată.


"Ceea ce cred eu că va face Guvernul este să abroge acea hotărâre de guvern și să reia procedura legală care înseamnă eventual memorandum în Guvern, solicitarea de la Parlament pentru aprobare după care să purceadă la hotărârea de guvern care să aibă un rezultat sau altul", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres. El a precizat că în achiziția acestei tehnici trebuie avute în vedere prețul, utilitatea, "dimensiunea offset-ului", dar și "poziționarea strategică cu partenerii din NATO".


Pagina a fost generata in 0.2892 secunde