Primele pistoale Beretta au ajuns la polițiști. "Există un virus mai periculos decât COVID!"

193
Primele pistoale Beretta au ajuns la polițiști.

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat Bogdan Despescu au prezentat, ieri, noile dotări ale Poliției Române, respectiv autospecialele rebranduite și pistoalele Beretta, care vor înlocui bătrânele pistoale Carpați. Prima serie de 5.000 de pistoale Beretta a ajuns, săptămâna aceasta, la inspectoratele de poliție din întreaga țară, urmând să fie distribuite până la 25.000 de arme, în perioada următoare.

Totodată, pe lângă autospeciale și pistoale, polițiștii vor primi și veste antiglonț și bastoane antișoc.

"Din anii ’70, Poliția Română folosește tehnică depășită. Avem numeroase cazuri în care polițiștii s-au jertfit pentru țară, poate de multe ori și pentru că nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nouă este un prim pas. Toți colegii de la rutieră și ordine publică vor fi dotați cu armament de ultimă generație, fabricat în România. Pistoalele Beretta au fost fabricate în România, nu le-am achiziționat de la intermediari, ci le-am luat la un preț sub prețul din magazin. Există un virus mai periculos decât COVID: infracționalitatea", a subliniat ministrul Marcel Vela.

Spre deosebire de pistolul Carpați fabricat în 1974 în al cărui încărcător încăpeau doar 6 cartușe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm are o magazie în care încap 15 cartușe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde