Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara

247
Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul

Articole recomandate

Primele 35 de doze de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cu forme medii și severe ale bolii și sunt internați în secția ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.


Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, a declarat, sâmbătă, că această primă tranșă a fost primită în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a șapte pacienți eligibili.


"Este un prim transport. Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. Medicamentul a fost distribuit în toată țara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reușit să obținem medicamentul fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare", a afirmat dr. Cristian Oancea.


Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în țara, în trei tranșe. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4688 secunde