Primele condamnări în dosarul Polaris. Radu Mazăre, 9 ani și 10 luni de închisoare

776
Primele condamnări în dosarul Polaris. Radu Mazăre, 9 ani și 10 luni de închisoare - primelecondamnari-1556901678.jpg

Articole de la același autor

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat, vineri, de Instanța Supremă, la 9 ani și 10 luni de închisoare, în dosarul Polaris. De asemenea, Sorin Strutinski a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, iar Eduard Martin a primit 5 ani și 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.


În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și conflict de interese.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente și pentru înlesnirea câștigării unei licitații sau încheierea unor contracte.


Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, ajutat de Sorin Strutinsky, a solicitat peste două milioane de euro, din care a primit aproximativ un million de euro și aproape 2,5 milioane de lei de la reprezentanții a două societăți comerciale, pentru a le facilita emiterea documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.


Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008-2014, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding, al cărei asociat și administrator era Eduard Martin, peste șapte milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului pentru o perioadă de 25 de ani, ulterior fiind încheiat și un act adițional prin care valoarea contractului a fost majorată nejustificat cu zece milioane de lei.


Anchetatorii au mai arătat, în actul de sesizare a instanței, că în perioada noiembrie 2006 - 2013, Radu Mazăre a participat la încheierea a 12 contracte între Primăria Constanța și o societate controlată de el și de Sorin Strutinsky, în valoare totală de peste șase milioane lei.


"Aceste lucruri au fost posibile în condițiile în care inculpatul Mazăre Radu Ștefan a beneficiat de foloase de la această firmă constând în promovarea imaginii și a intereselor sale electorale", susțin procurorii în actul de inculpare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde