În instanță

Primarii constănțeni se ridică împotriva lui Ponta

2418
19
În ultima săptămână, Curtea de Apel Constanța se confruntă cu un val de dosare depuse în materia contencios administrativ și fiscal prin care mai multe primării din județele Constanța și Tulcea (ce intră sub tutela instanței amintite) au ales să dea în judecată Guvernul României și Ministerul Finanțelor Publice.

Ele solicită suspendarea punerii în aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 15 din 2012, prin care unitățile administrativ-teritoriale care au primit sume de bani din Fondul de rezervă bu-getară aflat la dispoziția Guvernului sunt obligate să restituie sumele neutilizate. Cu banii respectivi, Guvernul Ponta vrea să reîntregească Fondul de rezervă bugetară și să plătească sumele oprite nelegal pensionarilor pe parcursul anului trecut și câteva luni din 2012.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, prin hotărâre, Guvernul Ungureanu a alocat primăriilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

Val de dosare la Curtea de Apel Constanța!

Mai bine de 20 de primării din Constanța și Tulcea solicită, așadar, suspendarea executării actului ad-ministrativ emis de Guvernul României și anularea dispozițiilor art. V din OUG 15/2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și al finanțelor publice.

Primarii spun în dosarele depuse în instanță că ordonanța respectivă a fost emisă fără o justificare pertinentă, la doar 15 ore de la instalarea Guvernului Ponta, că s-a încălcat transparența decizională și că cetățenii de rând sunt cei care au de pierdut. Unii dintre ei solicită chiar despăgubiri de la Ministerul Finanțelor, așa cum este cazul Primăriei de la Mihai Bravu, care cere 360.000 de lei.

Judecătorii constănțeni spun că este o avalanșă privind astfel de cauze, pentru că doar în trei zile au fost depuse peste 20 de dosare ce privesc primării ce contestă decizia amintită a Guvernului. Printre primăriile care au contestat deja decizia Guvernului sunt: Pecineaga, Horia, Murighiol, Stejaru, Sulina, Ostrov, Carcaliu, Jijila, Luncavița, Dăieni, Hamcearca, Dăieni, Pardina, Nufăru, Grindu, Beidaud, Maliuc, Niculițel, Ceamurlia de Jos, Mihai Bravu, Slava Cercheză, Frecăței.

Consecințe

Problema majoră pe care o pro-voacă aceste dosare este că primăriile care au contestat în instanță ordonanța Guvernului prin care trebuie să dea banii înapoi, atâta timp cât cererile lor sunt pe rol, nu mai sunt obligate să restuie sumele respective. Mai mult decât atât, judecătorii se așteaptă ca reprezentanții primăriilor să invoce anumite excepții de neconstituționalitate, astfel că judecarea dosarelor e posibil să fie întreruptă pentru soluționarea unor astfel de solicitări. Se dorește, așadar, amânarea, cât mai mult posibil, a plății sumelor respective.

Dacă marea majoritate a primăriilor care au primit bani pe ultima sută de metri a Guvernului Ungureanu contestă decizia Guvernului Ponta, intenția actualilor guvernanți privind restituirea sumelor respective de bani pentru a-i putea mulțumi pe pensionari se va dovedi, așadar, a fi un real eșec.

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Daniel
24 mai 2012
Pentru autorul articolului

Eu stiu ca halesti o paine PDL-ista. Dar as vrea sa fiu convins ca sti macar sa scri un titlu ne manipulator. Asta asa in spiritul echidistantei jurnalistice. Tu trebuie sa spui ADEVARUL. Cred ca titlul trebuia sa sune cam asa: O PARTE DINTRE PRIMARII CONSTANTENI SE RIDICA IMPOTRIVA LUI MAZARE. Incerc sa iti fac o recomandare. Daca tot iti place sa pupi pe cineva in dos, macar pune-l sa se stearga de rahat inainte ca iti pute gura dupa aia. Sanatate.

Tatăl tău
24 mai 2012
Bătaie la cur, copile!

Pentru individul 'Daniel': dacă ți-e foame, poți să zici. Tocmai ce m-am căcat. Marș, sclav al lui Mazăre.

Daniel
24 mai 2012
Pt Tatal tau

Esti pe cat de prost pe atat de idiot. Nu ai inteles nimic. Bou (vaca) de balta ce esti. Daca as spune ca toata familia ta este formata din idioti asa face o greseala. Doar tu esti idiot. Asta am subliniat si in comentariu. Cand spui primarii constanteni se intelege ca toti iar din articol reiese ca doar cei PDL. Dar ce pretentii sa am de la tine. Ce imi recomanzi mie, tu faci deja de mult. Si mai sterge-te la gura cand scri ca pute. LA CACAT JAVRA!

Răspuns la: Bătaie la cur, copile!
Adăugat de : Tatăl tău, 24 mai 2012
Pentru individul 'Daniel': dacă ți-e foame, poți să zici. Tocmai ce m-am căcat. Marș, sclav al lui Mazăre.
Cristian
24 mai 2012
hai da-o drq

pai si nu i se pare nimanui anormal ca cineva sa se sature de mazare????mie da! din partea mea daca l ar topii cu acid in piata publica ar fi prea putin... dar e numai din punctul meu de vedere. Sper ca odata si odata, dragii mei vecini de oras (cel mai probabil) sa intelegeti ca toti avem dreptul la o opinie. Dar si la un raspuns la acea opinie. Deci libertatea exprimarii si exemplu mazare imi dau dreptu sa va zic ca sunteti...... dar nu am sa va zic ca sunteti ..... Pentru ca suntem toti oameni. Si il urasc din fuflet pe Mazare.

Bianca
24 mai 2012
ahahaaaahahaa

Si "fufletu" meu cere jos Mazare!

limba romana
24 mai 2012
Pentru Invatatorul Daniel

Daca taceai, filosof ramaneai.Vad ca tu STI sa SCRI corect un comentariu NE MANIPULATOR.

Răspuns la: Pentru autorul articolului
Adăugat de : Daniel, 24 mai 2012
Eu stiu ca halesti o paine PDL-ista. Dar as vrea sa fiu convins ca sti macar sa scri un titlu ne manipulator. Asta asa in spiritul echidistantei...
Templieru
24 mai 2012
pentru Limba Romana, cu Drag

Permite te rog unui amarat sa își ceara scuze în numele nației romane pentru abuzurile la adresa ta. Îmi cer scuze și pentru scelerații care insista sa te rușineze folosind cuvinte urâte ne ținând cont de nimeni și nimic.

DEX
24 mai 2012
scriere corecta

In expresia ,, Si mai sterge-te la gura cand scri ca pute" cuvantul scri se scrie cu doi de i. Altfel dovedeste un analfabetism cras. Deci trebuie sa se mearga iar in clasele primare.

Răspuns la: Pt Tatal tau
Adăugat de : Daniel, 24 mai 2012
Esti pe cat de prost pe atat de idiot. Nu ai inteles nimic. Bou (vaca) de balta ce esti. Daca as spune ca toata familia ta este formata din idioti...
marcel
24 mai 2012
Oportunitate unica

Daca ai ramas fara loc de munca si nu gasesti o iesire din criza am o solutie pentru tine.Daca ai calculator si conexiune la internet atunci poti sa castigi bani in fiecare zi ,chiar din prima zi .Pentru mai multe detalii contacteaza prin email: [email protected]

claudia
24 mai 2012
Chiru Primar

A mai ramas putin si se va produce marea schimbare, Chiru va fi noul primar al Constantei, pe 10 iunie iesiti si votati pt un viitor mai bun, votati GIgi Chiru.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde